Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

MAE. Conferința și expoziția „O Uniune tot mai strânsă – Moștenirea Tratatelor de la Roma pentru Europa de astăzi”
28.03.2017 | JURIDICE.ro

Luni, 27 martie 2017, Ministerul Afacerilor Externe, împreună cu Ambasada Republicii Italiene la București și Reprezentanța Comisiei Europene în România, au organizat conferința intitulată „O Uniune tot mai strânsă – Moștenirea Tratatelor de la Roma pentru Europa de astăzi”, potrivit unui comunicat al MAE.

Cu acest prilej, a avut loc vernisarea unei expoziții documentare privind evenimentul de semnare a Tratatelor de la Roma din urmă cu 60 de ani.

Conferința a fost deschisă prin intervențiile Anei Birchall, ministrul delegat pentru afaceri europene, Angelei Cristea, șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, și a lui Beatrice Vecchioni, însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Italiei la București.

Ana Birchall, ministrul delegat pentru afaceri europene: „Doresc să reasigur, și cu acest prilej, că România este și va rămâne pe deplin angajată să rămână același partener solid acționând pentru unitatea proiectului pro-european. Suntem profund convinși de valoarea adăugată a acestui proiect politic unic prin obiectivele și rezultatele sale din ultimii 60 de ani, dar și de relevanța sa și pe viitor pentru ansamblul statelor membre, inclusiv pentru țara noastră (…)

Ne bucură faptul că Declarația de la Roma adoptată la 25 martie a reafirmat validitatea Uniunii Europene ca proiect de viitor, unitar și indivizibil, pentru noi toți. Prin apelul la unitate, coeziune și solidaritate europeană, Declarația de la Roma reflectă, astfel, viziunea ambițioasă care i-a animat pe părinții fondatori și la care trebuie să apelăm, în continuare, pentru a reînnoi forța de atracție a construcției europene.

În încheierea discursului său, ministrul delegat Ana Birchall a arătat că, în cei zece ani de la aderarea la Uniune, România s-a dovedit a fi un partener pro-european predictibil și consecvent, promotor al unității, solidarității și coeziunii la nivelul Uniunii, capabil să participe activ la re-conturarea și aprofundarea proiectului european.

A subliniat că România se pregătește – în baza acestor coordonate și în spiritul acestor valori – să acționeze ca viitoare Președinție a Consiliului Uniunii Europene în primul semestrul al anului 2019.

În cadrul evenimentului au susținut prelegeri și Prof. Antonio Varsori, Universitatea din Padova, și Prof. Cristian Pârvulescu, Decanul Facultății de Științe Politice, Universitatea din București.

Expoziția “Ever closer Union. The Legacy of the Treaties of Rome for Today’s Europe”, amplasată în holul Central al MAE, conține documente, fotografii și texte despre evenimentul de importanță deosebită care s-a desfășurat la Roma în urmă cu 60 de ani.

La acțiune au participat ambasadori, membri ai corpului diplomatic și reprezentanți ai mediului academic și ai societății civile.


Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.