Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Călin Popescu Tăriceanu: Contribuția firmelor străine este mică
28.03.2017 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Duminică, 26 martie 2017, Călin Popescu Tăriceanu, Președintele Senatului, a declarat că ar vrea să vadă mai mult fair-play din partea multinaţionalelor, potrivit ziare.com.

Acesta a afirmat că în timp ce guvernele României au acordat subvenţii importante firmelor străine care activează în ţara noastră, unele dintre acestea au transferat profitul către companiile-mamă, iar în România a rămas doar o proporție mică din profit.

Călin Popescu Tăriceanu, Președintele Senatului: „În acest moment, ponderea companiilor străine în economia românească, în funcţie de mărimea cifrei de afaceri, e aproape la egalitate cu firmele româneşti. Când ne uităm însă la contribuţia lor, provenită din impozitul pe profit, o să vedem că este de trei ori mai mică decât a companiilor româneşti. În foarte multe locuri se pune această problema a găsirii unei soluţii care să facă să profite şi ţara în care se desfășoară activităţile economice (…)

Guvernele succesive ale României au acordat ajutoare importante, subvenţii, firmelor care activează în România. Și guvernul meu, şi cele care au succedat. Adică tratamentul oferit de noi companiilor străine a fost unul în care am văzut mai degrabă (…) un win win game. Vrem să vedem şi din partea lor acelaşi comportament (…)

Nu e un atac la adresa lor, dar nici nu putem să fim consideraţi că nu vedem şi putem fi duşi de nas.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate