« Newsletter
Flux noutăţi
SelectedVideoArticole autoriJurisprudenţăNoutăţi legislativeAnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

SRI. Prezentare Bilanț activitate 2016 – 29 martie 2017. UPDATE. Klaus Iohannis: Cer echidistanță neconditionață. Eduard Hellvig: SRI este un serviciu de informații, nimic altceva!
30.03.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 29 martie 2017, Serviciul Român de Informații a dat publicității declarațiile lui Klaus Iohannis, președintele României, și ale lui Eduard Hellvig directorului SRI, susținute cu ocazia prezentării Bilanțului de activitate pentru 2016.

Klaus Iohannis: Aştept, în continuare, cel puţin acelaşi nivel de contribuţie în furnizarea de cunoaştere necesară fundamentării unor decizii care ţin de promovarea intereselor României. Am cerut SRI echilibru şi echidistanţă necondiţionate în desfăşurarea activităţilor acestuia, precum şi aprofundarea parteneriatului cu societatea civilă, cu cetăţeanul, la a cărui securitate este chemat să vegheze. Creşterea gradului de cunoaştere şi anticipare a tendinţelor de evoluţie a ameninţărilor asimetrice sau de tip hibrid actuale este absolut necesară.”

Eduard Hellvig: „SRI are o misiune clară care trebuie mereu susținută public – pentru a nu da naștere la interpretări și speculații. Noi suntem un serviciu de informații și nimic altceva! (…)

Avem foarte multe de făcut pentru că viitorul cuprinde multe ameninţări (…) Trebuie să fim atenţi împreună, în ţară şi cu partenerii externi, la pericolele care vin dinspre terorism, spionaj, trafic ilegal, atacuri cibernetice ori forme de agresiune hibridă şi agresiuni informaţionale (…)

SRI este chemat să protejeze şi să promoveze securitatea naţională a României pe baza unei legi principale din 1991. Sunt de atunci 26 de ani în care realităţile s-au schimbat radical (…) Este, din perspectiva mea, momentul unei ample dezbateri publice pentru un pachet modern de legislaţie de securitate naţională. Minim intruzivă, cu garanţii constituţionale pentru cetăţeni, cu repere etice. Dar, adaptată la ceea ce trăim astăzi!”

:: Declaraţia de presă a preşedintelui României
:: Declaraţia de presă a directorului SRI

***

Luni, 27 martie 2017, Serviciul Român de Informații a anunțat că va marca aniversarea a 27 de ani de intelligence în serviciul cetățenilor (împliniți duminică, 26 martie 2017) prin organizarea, în data de 29 martie 2017, a activității de bilanț pentru anul 2016.

La eveniment vor participa, alături de conducerea Serviciului, Klaus Iohannis, Președintele României, Adrian Țuțuianu, președintele Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI, precum și membri ai acestei comisii.

Bilanțul Serviciului Român de Informații pentru anul 2016 se va încheia cu declarații de presă în jurul orei 14:15.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.