Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

SAB. Propunerile formulate și susținute în cadrul Congresulului Avocaților 2017
29.03.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 28 martie 2017, Societatea Avocaților din București a dat publicității propunerile formulate și susținute în cadrul dezbaterilor de către av. Bârdan-Raine Danny Gabriel, Președintele SAB, delegat al Baroului București, la Congresul Avocaților 2017, după cum urmează:

1. Adoptarea de către Congresul Avocaților a unei hotărâri prin care Comisia permanentă a UNBR să fie mandatată în sensul elaborării unui proiect pentru înființarea la nivelul fiecărui Barou a unei Comisii de specialitate, iar la nivelul UNBR a unei Comisii centrale ce vor avea ca obiect de activitate reglementarea modului de întocmire a contractelor de colaborare și de salarizare între avocați și formele de exercitare a profesiei, supravegherea modului în care sunt derulate aceste contracte, având inclusiv competențe de soluționare a oricăror sesizări formulate atât de către avocați, cât și de către formele de exercitare a profesiei cu privire la modalitatea de derulare a contractelor de colaborare și de salarizare în interiorul profesiei.

Motivare:
Această propunere se justifică prin aceea că în practică există dispute între avocați și formele de exercitare a profesiei de avocat ce au ca izvor contractele de colaborare sau de salarizare în interiorul profesiei, iar normele din Statutul profesiei de avocat se dovedesc a fi depășite pentru o soluționare efectivă, cu celeritate și în condiții de transparență a acestor dispute. În aceeași ordine de idei, apreciem că este necesară o nouă reglementare în această materie care să asigure o minimă și legitimă protecție profesională a avocaților colaboratori și salarizați în interiorul profesiei și să se realizeze totodată un echilibru între aceștia și formele de exercitare a profesiei.

2. Adoptarea de către Congresul Avocaților a unei hotărâri prin care Comisia permanentă a UNBR să fie mandatată în vederea înființării unui grup de lucru care să elaboreze o metodologie având ca finalitate întreprinderea demersurilor legitime de către UNBR pentru dizolvarea, lichidarea și radierea tuturor societăților comerciale înregistrate la Oficiul Național al Registrului Comețului care au în componența actului constitutiv codul CAEN 6910 – Activități juridice, prin raportare la Recursul în interesul legii admis prin Decizia nr. XXII din 12 Iunie 2016 a ÎCCJ, publicată în Monitorul Oficial nr. 936 din 20 noiembrie 2006.

Motivare:
Această propunere se justifică prin aceea că există societăți comerciale care s-au înființat anterior pronunțării Recursului în interesul legii menționat mai sus și care prin activitatea pe care o desfășoară în prezent, exercită fără drept profesia de avocat în temeiul codului CAEN 6910 – Activități juridice.

3. Adoptarea de către Congresul Avocaților a unei hotărâri prin care Comisia permanentă a UNBR să fie mandatată în vederea înființării unui grup de lucru care să elaboreze o metodologie având ca finalitate întreprinderea demersurilor legale de către UNBR pentru dizolvarea, lichidarea și radierea tuturor entităților juridice înființate în temeiul OG 26/2000 și care au în statutul acestora atribuții cu privire la organizarea și exercitarea fără drept a profesiei de avocat.
Motivare:

Justificarea acestei propuneri este redundantă.

4. Adoptarea de către Congresul Avocaților a unei hotărâri prin care Comisia permanentă a UNBR să fie mandatată în vederea înființării unui grup de lucru care să efectueze demersuri atât prin intermediul CCBE cât și în mod direct prin intermediul UNBR la nivelul Comisiei Europene, al Parlamentului European și al Consiliului Europei în vederea emiterii unor recomandări, formulării unor propuneri și adoptării unor directive sau alte acte normative având ca finalitate uniformizarea și eficientizarea asistenței publice judiciare la nivelul Uniunii Europene, inclusiv sub aspectul stabilirii și majorării cuantumului onorariilor avocaților care asigură asistența publică judiciară.

Motivare:
O mai bună reglementare a asistenței publice judiciare sub toate aspectele reprezintă o prioritate pentru garantarea liberului acces la justiție.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti