Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE

Regatul unit a părăsit Uniunea Europeană
30.03.2017 | Irina RÎMARU

JURIDICE - In Law We Trust
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Miercuri, 29 martie 2017, Theresa May, premierul Marii Britanii, a declarat că scrisoarea prin care Londra a invocat Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, pentru iesirea din blocul comunitar, a fost înmânată președintelui Consiliului European, Donald Tusk, și că, din acest moment „Regatul unit părăsește Uniunea Europeană”, potrivit reuters.com.

Theresa May: „Acum câteva minute în Bruxelles, reprezentantul permanent al Marii Britanii pe lângă UE i-a înmânat din partea mea o scrisoare președintelui Consiliului European, prin care este confirmată decizia Guvernului britanic de a invoca articolul 50 al Tratatului privind Uniunea Europeană […] În conformitate cu dorințele poporului, Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană. Acesta este un moment istoric după care nu mai există o cale de întoarcere. Vom prelua controlul asupra lucrurilor care conteaza cel mai mult pentru noi. Alegerile pe care le facem vor defini caracterul unei națiuni. Putem să decidem că această sarcină este mult prea mare. Putem să alegem să ne întoarcem la trecut și să credem că asta nu se poate poate face. Sau putem să ne uitam înainte cu optimism și speranta – și să credem în puterea de durată a spiritului britanic. Pentru că am încredere că avem perspectiva si planul potrivit pentru a folosi acest moment în construirea unei țări mai bune în Marea Britanie. Este șansa generației pentru a construi un viitor mai bun. Un parteneriat nou, special și profund cu Uniunea Europeană, – asta își dorește Marea Britanie în prezent. Poate acum, mai mult ca niciodată, lumea are nevoie de valorile liberale și democratice ale Europei – valori pe care le împărtășeste și Marea Britanie. Atunci când instictele protecționiste sunt în creștere, Europa are responsabilitatea de a apăra comerțul liber. Un eșec în apărarea valorilor europene ar reprezenta o eroare costisitoare. Într-o lume din ce în ce mai instabilă, noi trebuie să avem cea mai apropiată cooperare de securitate posibilă pentru a apăra siguranța oamenilor noștri. Atunci când voi sta în urmatoarele luni la masa negocierilor, eu voi reprezenta fiecare persoană din întreaga Mare Britanie – tineri și bătrâni, bogați și săraci, din metropole, orășele, comune și sate. Și da, îi voi reprezenta pe acei cetățeni ai UE care au transformat această țară în acasă. În timp ce ne confruntăm cu oportunitățile care vor veni în această călătorie importantă, valorile, interesele și ambițiile noastre comune pot și trebuie să ne aducă împreună. Cu toții vrem să vedem o Mare Britanie mai puternică decât este astăzi. Cu toții vrem o țară care este mai echitabilă pentru ca toată lumea să aibă o șansă la succes. Cu toții vrem o națiune care este sigură și oferă siguranță pentru copii și nepoții noștri. Aceste ambiții ne vor uni, ca să nu mai fim definiți de votul pe care l-am dat, ci de determinarea noastră de a transforma rezultatele într-un succes. Noi suntem o uniune minunată de oameni și națiuni cu o istorie mândră și un viitor luminos. Și, acum că decizia a fost luată de a părăsi UE, noi trebuie să rămânem împreună„.

Irina Rîmaru

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.