Secţiuni » Arii de practică » Protective » Data protection
Data protection
DezbateriConferinţeToate evenimenteleCărţiProfesionişti


Regatul unit a părăsit Uniunea Europeană
30.03.2017 | Irina RÎMARU

Secţiuni: Content, Data protection
JURIDICE - In Law We Trust
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Miercuri, 29 martie 2017, Theresa May, premierul Marii Britanii, a declarat că scrisoarea prin care Londra a invocat Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, pentru iesirea din blocul comunitar, a fost înmânată președintelui Consiliului European, Donald Tusk, și că, din acest moment „Regatul unit părăsește Uniunea Europeană”, potrivit reuters.com.

Theresa May: „Acum câteva minute în Bruxelles, reprezentantul permanent al Marii Britanii pe lângă UE i-a înmânat din partea mea o scrisoare președintelui Consiliului European, prin care este confirmată decizia Guvernului britanic de a invoca articolul 50 al Tratatului privind Uniunea Europeană […] În conformitate cu dorințele poporului, Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană. Acesta este un moment istoric după care nu mai există o cale de întoarcere. Vom prelua controlul asupra lucrurilor care conteaza cel mai mult pentru noi. Alegerile pe care le facem vor defini caracterul unei națiuni. Putem să decidem că această sarcină este mult prea mare. Putem să alegem să ne întoarcem la trecut și să credem că asta nu se poate poate face. Sau putem să ne uitam înainte cu optimism și speranta – și să credem în puterea de durată a spiritului britanic. Pentru că am încredere că avem perspectiva si planul potrivit pentru a folosi acest moment în construirea unei țări mai bune în Marea Britanie. Este șansa generației pentru a construi un viitor mai bun. Un parteneriat nou, special și profund cu Uniunea Europeană, – asta își dorește Marea Britanie în prezent. Poate acum, mai mult ca niciodată, lumea are nevoie de valorile liberale și democratice ale Europei – valori pe care le împărtășeste și Marea Britanie. Atunci când instictele protecționiste sunt în creștere, Europa are responsabilitatea de a apăra comerțul liber. Un eșec în apărarea valorilor europene ar reprezenta o eroare costisitoare. Într-o lume din ce în ce mai instabilă, noi trebuie să avem cea mai apropiată cooperare de securitate posibilă pentru a apăra siguranța oamenilor noștri. Atunci când voi sta în urmatoarele luni la masa negocierilor, eu voi reprezenta fiecare persoană din întreaga Mare Britanie – tineri și bătrâni, bogați și săraci, din metropole, orășele, comune și sate. Și da, îi voi reprezenta pe acei cetățeni ai UE care au transformat această țară în acasă. În timp ce ne confruntăm cu oportunitățile care vor veni în această călătorie importantă, valorile, interesele și ambițiile noastre comune pot și trebuie să ne aducă împreună. Cu toții vrem să vedem o Mare Britanie mai puternică decât este astăzi. Cu toții vrem o țară care este mai echitabilă pentru ca toată lumea să aibă o șansă la succes. Cu toții vrem o națiune care este sigură și oferă siguranță pentru copii și nepoții noștri. Aceste ambiții ne vor uni, ca să nu mai fim definiți de votul pe care l-am dat, ci de determinarea noastră de a transforma rezultatele într-un succes. Noi suntem o uniune minunată de oameni și națiuni cu o istorie mândră și un viitor luminos. Și, acum că decizia a fost luată de a părăsi UE, noi trebuie să rămânem împreună„.

Irina Rîmaru

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti