Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România
Print Friendly, PDF & Email

Baroul București. Programul „Școala Altfel”
31.03.2017 | JURIDICE.ro

Marți, 28 martie 2017, în cadrul Programului „Școala Altfel“, Consiliul Baroului București a organizat o vizită a unui grup de elevi ai Liceului Teoretic Bilingv „Miguel de Cervantes“, interesați să cunoască lumea avocaturii bucureștene și, poate, să urmeze o carieră juridică, potrivit unui comunicat semnat de către av. dr. Ion Dragne, Decanul Baroului București.

Cei aproape 100 de elevi însoțiți de cadre didactice au fost primiți la sediul baroului, în Sala de Festivități „Flavius Teodosiu“ a Baroului București.

Într-o atmosferă relaxată, elevii au fost întâmpinați de av. dr. Ion Dragne, Decanul Baroului București și de consilierii avocați Nicu Tiberius și Octavian Popescu.

Prin luările de cuvânt ale gazdelor, elevii au fost introduși în lumea avocaturii, fiindu-le prezentate, într-o manieră captivantă și plină de umor, aspecte ale vieții profesionale.

Elevii au avut ocazia să probeze robe de avocat și să răsfoiască volume cu Codul civil și penal, unii dintre ei fotografiindu-se în aceste ipostaze inedite.

Vizita sediului baroului a fost urmată de însoțirea elevilor în spațiile deținute de Baroul București din Curtea de Apel București (Serviciul de Asistență Judiciară și Biblioteca) precum și în spațiile unde este permis accesul publicului din Curtea de Apel București, cu sprijinul acordat de către conducerea instanței.

Întreaga manifestare a fost primită cu un mare interes de către elevi.

Baroul București intenționează să continue organizarea unor astfel de evenimente, inclusiv cu ocazia „Zilei Porților Deschise“ ce va avea loc în cursul lunii iunie, în cadrul manifestărilor prilejuite de „Ziua Avocatului“.

Astfel, Baroul București invită avocații să contribuie cu idei și propuneri de implicare a profesiei în sprijinirea oricăror evenimente care să permită formarea  unei bune imagini a avocatului în colectivitate.


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.