« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

ANP: 200 de locuri noi de deținere la Penitenciarul Bacău
31.03.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 30 martie 2017, a avut loc Conferința intermediară a proiectului „Consolidarea capacității penitenciarului pentru minori și tineri Bacău de a respecta instrumentele internaționale relevante privind drepturile omului”, proiect finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009–2014 și derulat în parteneriat cu Academia pentru personalul serviciilor corecționale norvegiene–KRUS, Penitenciarul Bjørgvin, Penitenciarul Bacău, Centrul de Detenţie Craiova, Centrul de Detenţie Brăila – Tichileşti şi Centrul Educativ Târgu Ocna, potrivit unui comunicat al ANP.

În cadrul proiectului au fost create 200 de locuri de deținere ce respectă standardele minime de 4 m2/deținut, a fost dezvoltat un program educațional și de recuperare psiho-socială, precum și un instrument de evaluare a riscului de recidivă pentru minori și tineri şi au fost îmbunătățite condițiile de lucru și competențele profesionale ale personalului din cadrul unităților care lucrează cu minorii și tinerii deținuți.

În urma lucrărilor de renovare și modernizare au rezultat 25 de camere cu 200 de paturi, 850 m2 spațiu de odihnă, cu o medie de 4,25 m2/deținut. Curţile de plimbare au fost extinse până la 855 m2, cu o medie de 4,27 m2/deținut. În interiorul clădirii, au fost amenajate 2 birouri pentru educatori, 2 birouri pentru psihologi, 2 săli de mese, 2 birouri pentru supraveghetori, 2 birouri pentru șefi secție deținere, 2 cluburi pluridisciplinare (86 m2) şi o sală de sport (47,48 m2). Fiecare cameră de deţinere are o baie de 5 m2 şi un spațiu de depozitare de 0,9 m2.

Valoarea totală a investiției ce include proiectarea, execuția și dotările este de peste 2.000.000 de euro (2.067.101,26 EUR), iar lucrările de consolidare și modernizare s-au desfăşurat în perioada septembrie 2015- februarie 2017.

 
Secţiuni: Content, Drept penal | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD