JURIDICE.ro
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Baroul București. Onorarii minimale avocați [glumă de 1 aprilie]
01.04.2017 | JURIDICE.ro

În baza ultimei modificări a Legii nr. 51/1995 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat, Consiliul Baroului București a stabilit, în cadrul ședinței de ieri, 31 martie 2017, nivelul minimal al onorariilor avocaților membri ai Baroului București:
– onorariu global pentru proces: minim 4.500 lei;
– onorariu global pentru o fază procesuală: minim 900 lei;
– onorariu pentru un termen de judecată: minim 400 lei;
– cotă procentuală pentru câștigarea procesului: minim 20% din suma obținută.

Av. dr. Gheorghe Florea, Președintele UNBR, membru al Consiliului Baroului București, s-a opus adoptării acestor plafoane, susținând că stabilirea plafoanelor de onorarii minimale este de competența UNBR.

Membrii Consiliului, cu majoritate absolută, au decis că plafoanele menționate se vor aplică începând cu data publicării în Monitorul Oficial a Hotărârii Consiliului Baroului București (1 aprilie 2017), până la data când Consiliul UNBR va adopta onorariile minimale aplicabile la nivel național.

Modificările legii avocaturii vor fi prezentate pe larg în cadrul RED BUSINESS CONFERENCE. Modificările Legii Avocaturii, organizate de Societatea de Științe Juridice și Baroul București (fără taxă de participare), programată pentru data de 3 aprilie 2017, ora 13:00, în Sala de festivități a Baroului București.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.