Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Piaţa de capital
CărţiProfesionişti
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Completarea Regulamentului (UE) ref. transparența portofoliilor și măsurile de supraveghere
04.04.2017 | Elena ALBU

JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 87/90 din data de 31 martie 2017 a fost publicat Regulamentul delegat (UE) 2017/567 al Comisiei din 18 mai 2016 de completare a Regulamentului (UE) nr. 600/2014 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește definițiile, transparența, comprimarea portofoliilor și măsurile de supraveghere privind intervenția asupra produselor și pozițiile.

Prezentul regulament oferă precizări mai detaliate privind criteriile pentru determinarea „pieței lichide”, astfel cum este definită la articolul 2 alineatul (1) punctul 17 litera (b) din Regulamentul (UE) nr. 600/2014. În acest scop, este necesar să se precizeze criteriile privind free float-ul (valoarea titlurilor tranzacționate liber pe piață), numărul mediu zilnic de tranzacții și valoarea medie zilnică a tranzacțiilor în mod specific pentru acțiuni, certificate de depozit, fonduri tranzacționate la bursă și certificate, pentru a se ține seama de caracteristicile specifice fiecăruia dintre aceste instrumente financiare. Sunt necesare norme care să specifice modul în care trebuie să se efectueze calculele privind lichiditatea în cursul fazei inițiale după ce instrumentul financiar este admis la tranzacționare pentru a asigura o aplicare coerentă și uniformă în întreaga Uniune.

Dispozițiile prezentului regulament sunt strâns legate, întrucât au drept obiect definirea conceptelor și precizarea obligațiilor privind transparența pretranzacționare și posttranzacționare pe care trebuie să le respecte operatorii independenți, precum și a cerințelor privind publicarea datelor pe care trebuie să le respecte locurile de tranzacționare și operatorii independenți, pe de o parte, și precizarea competențelor Autorității Europene pentru Valori Mobiliare și Piețe (ESMA) în ceea ce privește intervenția asupra produselor și administrarea pozițiilor, pe de altă parte. Pentru a se asigura coerența între aceste dispoziții, care ar trebui să intre în vigoare în același timp, și pentru a ajuta părțile interesate, în special pe cele care trebuie să îndeplinească obligațiile prevăzute, să aibă o imagine de ansamblu, este necesar ca aceste dispoziții să fie incluse într-un singur regulament.

Prezentul regulament intră în vigoare la 20 aprilie 2017.

Consilier juridic Elena Albu

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.