Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

ANSVSA. Măsuri dispuse pentru perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale. UPDATE: Primele rezultate ale controalelor


10 aprilie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Vineri, 7 martie 2017, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a informat că, în intervalul 15 – 31 martie, au fost verificate un număr de 3.436 de unităţi înregistrate sau autorizate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, potrivit unui comunicat al ANSVSA.

Neregulile identificate în timpul controalelor au fost sancţionate prin:
– aplicarea unui număr de 268 de amenzi, în valoare totală de 477.360 de lei,
– acordarea de 283 de avertismente,
– emiterea a 7 Ordonanţe de suspendare a activităţii;
– emiterea a 29 de Ordonanţe de interzicere a activităţii.

De asemenea, au fost retrase de la comercializare 240.645 bucăţi de ouă și 11.563 kg de produse alimentare de origine animală și nonanimală, care erau improprii pentru consumul uman.

ANSVSA va continua supravegherea operatorilor din industria alimentară în perioada următoare, prin acţiuni de inspecţie şi control şi prin asigurarea serviciului de permanenţă de către personalul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

***

Vineri, 31 martie 2017, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat că, în perioada 15 martie – 15 aprilie 2017, va desfășura o serie de acţiuni la nivel naţional, pentru a asigura românilor produse alimentare sigure, potrivit unui comunicat al ANSVSA.

Controalele urmăresc respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toate târgurile de animale, pieţele agro-alimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, comercializare şi unităţile de alimentaţie publică.

Acţiunile de control vor avea în vedere în special următoarele aspecte:
– animalele destinate sacrificării
– carnea de miel
– ouăle şi produse din ouă destinate consumului uman
– lapte şi produse din lapte
– peştele şi produsele din pescuit
– alte produse alimentare tradiţionale

În cazul în care, cu ocazia controalelor sanitare veterinare, se constată că nu sunt respectate condiţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, în funcţie de gravitatea abaterilor constatate medicii veterinari vor suspenda activitatea unităţii respective până la remedierea tuturor deficienţelor, vor aplica sancţiuni sau vor confisca produsele alimentare care pot constitui un pericol pentru sănătatea cetăţenilor.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii