Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Ploiești. Constituire a unui grup infracţional organizat. Emitere mandat de arestare preventivă
03.04.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 3 aprilie 2017, Curtea de Apel Ploiești a dat publicității un comunicat semnat de către jud. delegat Florentin Teișanu, Purtător de cuvânt, prin care informează că prin Încheierea din data de 3 aprilie 2017 pronunțată în dosarul nr. 1398/105/2017, Curtea de Apel Ploiești –  Secţia Penală și pentru cauze cu minori și de familie a dispus următoarele:

În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a rap. la art. 204 Cod proc. penală cu aplicarea art. 204 Cod proc. penală admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie DNA-SERVICIUL TERITORIAL PLOIEŞTI împotriva încheierii nr. 98/15.03.2017 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova în dosarul nr. 1398/105/2017.

Desfiinţează în parte încheierea contestată şi rejudecând: Dispune arestarea preventivă a inculpatului GHIŢĂ SEBASTIAN AURELIAN, pentru săvârşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 alin. 1 Cod penal şi art. 5 alin. 1 Cod penal, pe o perioadă de 30 de zile, care se calculează de la data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. Reţine şi dispoziţiile art. 223 alin. 1 lit. a Cod proc. penală ca temei juridic al arestării preventive a inculpatului pentru toate infracţiunile pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală şi s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului.

Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă a inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 alin. 1 Cod penal cu aplic. art. 5 alin. 1 Cod penal.

În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod proc. penală respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul GHIŢĂ SEBASTIAN AURELIAN împotriva Încheierii nr. 98/15.03.2017 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova în dosarul nr. 1398/105/2017.

În baza art. 275 alin. 2 Cod proc. penală obligă pe contestatorul inculpat la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Definitivă.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti