Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Ziua internaţională pentru conştientizarea pericolului reprezentat de minele antipersonal
04.04.2019 | Cristian JURA, Daniela NICULCEA


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice
Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

4 aprilie 2019: Ziua internațională pentru conștientizarea pericolului reprezentat de minele antipersonal și asistență în lupta împotriva acestora  este marcată, anual, la data de 4 aprilie.

Tema pentru anul acesta este: „United Nations Promotes SDGs – Safe Ground – Safe Home”.

António Guterres, Secretarul General al ONU: „În această zi internațională pentru conștientizarea minelor, să ne reafirmăm angajamentul nostru de a eradica daunele îngrozitoare cauzate de minele de teren și de a le ajuta pe cei care au fost răniți de folosirea lor”.

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, I Law You, studentă la Facultatea de Drept a Universității din București

***

4 aprilie 2018: Ziua internațională pentru conștientizarea pericolului reprezentat de minele antipersonal și asistență în lupta împotriva acestora  este marcată, anual, la data de 4 aprilie.

Tema din 2018 este: „Promovarea protecției, păcii și dezvoltării”

UNMAS funcționează pentru a salva vieți, pentru a facilita desfășurarea misiunilor ONU și acordarea de asistență umanitară, pentru a proteja civilii, pentru a sprijini întoarcerea voluntară a persoanelor strămutate intern și a refugiaților, pentru a permite activitățile umanitare și de recuperare și pentru a promova drepturile umanitare internaționale și drepturile omului lege.

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, I Law You, studentă la Facultatea de Drept a Universității din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

4 aprilie 2017: Ziua internațională pentru conștientizarea pericolului reprezentat de minele antipersonal și asistență în lupta împotriva acestora (International Day for Mine Awareness and Assistance in Mine Action) este marcată, anual, pe 4 aprilie.

Astfel, prin Rezoluția 60/97 din data de 8 decembrie 2005,  Adunarea Generală a ONU a cerut continuarea eforturilor statelor membre, beneficiind de asistenţa ONU şi a organizaţiilor importante, de a înfiinţa şi dezvolta la nivel naţional instalaţii de distrugere a minelor rămase în urma războaielor, care constituie o ameninţare serioasă la siguranţa, sănătatea şi viaţa civililor şi un obstacol împotriva dezvoltării sociale şi economice la nivel naţional sau local.

De asemenea, în același sens, a fost adoptată la Oslo, la 18 septembrie 1997 şi a intrat în vigoare la 1 martie 1999, Convenţia privind interzicerea folosirii, stocării, producerii, transferului de mine anti-personal şi distrugerea acestora (cunoscută şi sub denumirea de Convenţia de la Ottawa), în prezent, ratificată de 156 de ţări.

În ciuda eforturilor depuse la nivel mondial pentru atenuarea impactului utilizării minelor antipersonal, aproximativ 65 de țări continuă să fie afectate de acestea sau de alte muniții încă neexplodate.

România s-a numărat printre primele state semnatare ale Convenţiei de la Ottawa, instrumentul internațional fiind ratificat de Parlament în noiembrie 2000 şi intrând în vigoare pentru România la 1 mai 2001.

Statul român a finalizat procesul de distrugere a stocurilor de mine anti-personal la 25 martie 2004, cu peste un an în avans faţă de data limită stabilită prin Convenţie (1 mai 2005).

Web-site-ul oficial al campaniei este: un.org/mineawarenessday.

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraș
Facultatea de Drept, Universitatea din București

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate