Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
CMS CMK
 
Print Friendly, PDF & Email

Facultatea de Drept din Timișoara. Conferința de drept bancar, 31 martie 2017. Cum a fost
06.04.2017 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara a organizat, în data de 31 martie 2017, o conferinţă de drept bancar pe tema formelor speciale ale creditului bancar. Conferința a făcut parte din ciclul Colocviile juridice ale Băncii Naționale a României, fiind organizată în colaborare cu Banca Națională a României – Direcția Juridică.

La conferinţă au participat, în calitate de intervenienţi, profesori de la facultăţi de drept și de economie, precum şi reputaţi specialişti în drept bancar care îşi desfăşoară activitatea în Banca Naţională a României, instituţii financiare şi societăţi de avocatură.Au prezentat lucrări Silviu Cerna (Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor, fost membru al Consiliului de Administrație al Băncii Naționale a României), Alexandru Păunescu (directorul Direcției Juridice a Băncii Naționale a României), Ianfred Silberstein (președintele Asociaţiei Europene pentru Drept Bancar şi Financiar – România), Florin Șandor (director general adjunct, Intesa Sanpaolo Bank România), Valeriu Stoica (Universitatea din București – Facultatea de Drept), Gheorghe Piperea (Universitatea din București – Facultatea de Drept), Ionuț-Florin Popa (Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca – Facultatea de Drept), Radu Rizoiu (Universitatea din București – Facultatea de Drept), Lucian Bercea (Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Drept), Florin I. Mangu (Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Drept), Rainer Kulms (Max Planck Institute of Comparative and International Private Law, Hamburg), Lucian Săuleanu (Universitatea din Craiova – Facultatea de Drept), Sergiu Golub (Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca – Facultatea de Drept), Mihai Selegean (directorul Direcției Juridice a BRD – Groupe Société Générale), Ioana Regenbogen (directorul Direcției Juridice a ING Bank România), Stan Tîrnoveanu și Elena Iacob (avocați parteneri, Zamfirescu, Racoți & Partners), Simona Petrișor (avocat partener, Bondoc & Asociații în alianță cu White & Case), Gabriela Anton (avocat partener, Țuca, Zbârcea și Asociații), Florin Moțiu (Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Drept) și Florina Popa (Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Drept).

În cadrul conferinţei au fost abordate subiecte diverse privind formele speciale ale creditului bancar și rolul creditului bancar în economie: informația și riscul – componente asimetrice ale contractului de credit, utilitatea convențiilor cu privire la ordinea îndestulării creditorilor în domeniul creditului bancar, factoringul și scrisoarea de garanție ca instrumente de creditare, crowdlending­-ul ca alternativă la creditarea clasică, fideiusiunea și ipoteca intrapatrimonială, creditul sindicalizat, creditul acordat societăților aflate în insolvență, fondurile de private equity ș.a.

Conferința a fost organizată în parteneriat media cu JURIDICE.ro, a fost susținută financiar de Banca Comercială Română și s-a bucurat de sprijinul Fundației Universității de Vest din Timișoara.

Ediția din anul 2017 a conferinţei a făcut parte din seria de evenimente Conferințele Facultății de Drept din Timișoara – 25 de ani, organizată cu ocazia aniversării a 25 de ani de la înființarea facultății.

Seria de conferințe Facultatea de Drept din Timișoara – 25 de ani este susținută de parteneri instituționali de prestigiu: Uniunea Națională a Barourilor din România, Uniunea Națională a Notarilor Publici din România, Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților. Totodată, seria de conferințe se bucură de sprijinul Băncii Comerciale Române și al unor societăți de avocatură de anvergură din București (Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen – NNDKP; Țuca, Zbârcea & Asociații; Schönherr România; Stoica & Asociații; Dentons) și Timișoara (Hațegan Attorneys, Moțec Ștefan Cabinet de Avocat). Cei mai importanți editori de carte juridică din România (Universul Juridic, CH Beck, Hamangiu) au calitatea de parteneri editoriali ai evenimentelor.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate