Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

ASF. Capitala educaţiei financiare non-bancare s-a mutat la Iaşi, pentru o zi
05.04.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 4 aprilie 2017, Autoritatea de Supraveghere Financiară a informat că a organizat, pe data de 30 martie 2017, în premieră la Iaşi, Gala Premiilor Edu Fin, în cadrul căreia au fost recunoscute cele mai importante contribuţii aduse în domeniul educației financiare nebancare din România.

Evenimentul s-a desfăşurat cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, Inspectoratului Școlar Județean Iași, Universității Al. I. Cuza și Institutului de Studii Financiare.

Gala a făcut parte dintr-o serie de evenimente dedicate educaţiei financiare, organizate de ASF în cadrul Global Money Week, o manifestare internaţională desfăşurată în peste 120 de ţări, în cadrul căreia comunităţi întregi îşi unesc eforturile pentru a stimula o mai bună cunoaştere a mediului financiar.

Alături de partenerii săi, ASF a premiat cele mai bune proiecte de educație financiară nebancară:
– Cea mai creativă campanie de educație financiară nebancară – România investește (Erste Asset Management);
– Cea mai bună campanie de responsabilitate socială cu componentă educativă – Octombrie – Luna Asigurărilor de Locuințe (Asociația pentru Promovarea Asigurărilor);
– Cea mai atractivă publicație de educație financiară – DEX Asigurează (autor Alin Băiescu);
– Cel mai bun lector voluntar de educație financiară nebancară – Mihaela Mircea;
– Profesorul universitar UAIC dedicat educației financiare – premiu acordat de UAIC Departamentului de Finanțe, Monedă și Administrație Publică;
– Premiul special pentru activitate didactică în învățământul preuniversitar – premiu oferit de Inspectoratul Școlar Județean Iași, Anei Irina Iorga, profesor la Liceul Teoretic Dimitrie Cantemir Iași;
– Premiul special pentru rezultate școlare deosebite oferit de Primăria Municipiului Iași elevului Alexandru Mîrț, clasa a XI-a Colegiul Național Emil Racoviță Iași, olimpic la Economie;
– Cel mai bun reportaj media de educație financiară în anul precedent – Digi 24;
– Premiul special pentru educație financiară nebancară – Ziarul Evenimentul Regional al Moldovei;
– Premiul special pentru implicare activă și promovarea unei educații financiare corecte – Grupul de presă Bursa;
– Premiul special pentru educație financiară nebancară – Școala de investitori (SSIF Tradeville S.A.).
– Premiul special pentru educație financiară nebancară – Life Changer/Schimbăm vieți (Metropolitan Life).

Tot la Iaşi, ASF a organizat, la sediul Universităţii Alexandru Ioan Cuza, o dezbatere publică cu titlul „Protecția consumatorilor prin educație financiară” dedicată profesioniștilor pieței financiare nebancare, în cadrul căreia au fost abordate teme care au reliefat importanţa acestui domeniu în dezvoltarea şi stabilitatea pieţelor financiare non-bancare.

De asemenea, lectorii Autorităţii s-au întâlnit cu profesorii din învăţământul preuniversitar într-un seminar care s-a înscris în tipologia train-the-trainer, în contextul în care din anul 2020 va fi introdusă în programa şcolară, pentru elevii de clasa a VIII-a, disciplina „Educație economico-financiară”.

Un moment inedit a avut loc în Parcul Copou, unde conducerea ASF s-a întâlnit cu peste 250 de copii de la mai multe grădiniţe din Iaşi, care au participat la un concurs de desene pe asfalt, având ca temă educaţia financiară.

Totodată, în săptămâna 27 martie – 2 aprilie 2017, ASF a organizat în Bucureşti, Iaşi şi Galaţi peste 20 de evenimente care au celebrat educaţia financiară şi care s-au circumscris motto-ului Global Money Week: Learn. Save. Earn.

Secţiuni: Banking, Content, Fiscalitate, Piața de capital | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO