Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace
06.04.2019 | Cristian JURA, Daniela NICULCEA

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

6 aprilie 2019: Ziua internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace este marcată, anual, la data de 6 aprilie.

Sportul este un factor important de dezvoltare durabilă. Recunoaștem contribuția crescândă a sportului la realizarea dezvoltării și a păcii în promovarea toleranței și a respectului și contribuția pe care o are la împuternicirea femeilor și a tinerilor, indivizilor și comunităților precum și la obiectivele privind sănătatea, educația și incluziunea socială.

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, I Law You, studentă la Facultatea de Drept a Universității din București

***

6 aprilie 2018: Ziua internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace este marcată, anual, la data de 6 aprilie.

Sportul încurajează: dezvoltare individuală, promovarea sănătății și prevenirea bolilor, promovarea egalității de gen, integrarea socială și dezvoltarea capitalului social, construirea de pace și prevenirea / soluționarea conflictelor, asistență post-dezastru / traume și normalizarea vieții, dezvoltare economică, domunicarea și mobilizarea socială. Sport și pace Sportul ca limbă universală poate fi un instrument puternic de promovare a păcii, toleranței și înțelegerii prin apropierea oamenilor de granițele, culturile și religiile. Valorile sale intrinseci, cum ar fi munca în echipă, corectitudinea, disciplina, respectul pentru adversar și regulile jocului, sunt înțelese în întreaga lume și pot fi valorificate în avansarea solidarității, coeziunii sociale și coexistenței pașnice.

În România cea de-a patra ediție a Zilei internaționale a Sportului pentru Dezvoltare și Pace a fost sărbătorită la  Casa Olimpică din București, sediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), conform unui comunicat al COSR.

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, I Law You, studentă la Facultatea de Drept a Universității din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

6 aprilie 2017: Pe data de 6 aprilie, Organizația Națiunilor Unite, statele sale membre și comunitatea internațională celebrează Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace (International Day of Sport for Development and Peace).

Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace a fost oficial proclamată, la 23 august 2013, prin Rezoluția 67/296 a Adunării Generale a ONU, în urma inițiativei lansate de Comitetul Internațional Olimpic și are ca scop promovarea sportului și a activității fizice ca limbaj universal și mijloc inovator pentru educație, sănătate, integrare socială, dezvoltare a tineretului, construire a păcii și dezvoltării durabile în general.

Acest eveniment se dorește a deveni o completare la Ziua Olimpică, sărbătorită pe 23 iunie, prilej cu care sunt celebrate valorile olimpice de prietenie, excelență și respect, iar milioanele de oameni din întreaga lume sunt îndemnați să practice sportul.

În România cea de-a treia ediție a Zilei Internaționale a Sportului pentru Dezvoltare și Pace a fost sărbătorită, conform unui comunicat al COSR, în data de 6 aprilie, pe stadionul de atletism „Iolanda Balas” din Bucuresti, organizator fiind Comitetul Olimpic si Sportiv Român (COSR) prin Academia Olimpică Română (AOR), cu sprijinul filialelor AOR din București (sectoarele 1, 2, 3, 4 si 5), Federației Române de Atletism, filialei AOR Brașov și Complexului Olimpic „Sydney 2000” de la Izvorăni.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Sportului pentru Dezvoltare și Pace, Societatea de Științe Juridice și JURIDICE.ro au organizat Atelierul „Probleme și Soluții Juridice în Sport”. Atelierul a avut ca tematici principale: transferul jucătorilor, lupta împotriva dopajului în sport, reglementări discriminatorii în sport și arbitrajul sportiv. Atelierul s-a desfășurat într-o locație emblematică pentru sportul românesc: Muzeul Sportului.

Web-site-ul oficial al campaniei este: un.org/sportday/.

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraș
Facultatea de Drept, Universitatea din București


Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.