Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti

Instrucţiune privind depunerea situaţiilor financiare anuale de către Fondul de garantare a asiguraţilor
07.04.2017 | Cosmina SIMA

Secţiuni: Asigurări, Content, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 235 din 5 aprilie 2017 a fost publicată Instrucţiunea nr. 1/2017 privind întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare anuale de către Fondul de garantare a asiguraţilor.

Instrucţiunea stabileşte modul de întocmire a situaţiilor financiare anuale de către Fondul de garantare a asiguraţilor, denumit în continuare Fond, cu respectarea prevederilor Normei Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 15/2016 privind aprobarea Reglementărilor contabile aferente situaţiilor financiare anuale aplicabile Fondului de garantare a asiguraţilor şi de depunere a acestora la unitatea teritorială a Ministerului Finanţelor Publice.

Fondul depune situaţiile financiare anuale, denumite în continuare raportare contabilă anuală, la unitatea teritorială a Ministerului Finanţelor Publice, în format hârtie şi format electronic sau numai în format electronic, având ataşată o semnătură electronică extinsă.

Raportarea contabilă anuală este semnată de persoanele în drept şi de către administratorul sau persoana care are obligaţia gestionării Fondului şi include şi numele în clar al acestora. Calitatea persoanei care a întocmit raportarea contabilă anuală se completează cu director economic, contabil- şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie, potrivit legii.

La data intrării în vigoare a prezentei instrucţiuni se abrogă Instrucţiunea Fondului de garantare a asiguraţilor nr. 1/2016 privind întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare anuale de către Fondul de garantare a asiguraţilor.

Instrucțiunea a intrat în vigoare la data de 5 aprilie 2017.

Cosmina Sima

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti