Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

BVB. Petiție pentru instituirea Zilei Naționale a Investițiilor
06.04.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Banking, Content, Piața de capital
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 6 aprilie 2017, Bursa de Valori București, a lansat, în premieră, o inițiativă prin care românii vor putea să susțină instituirea Zilei Naționale a Investițiilor prin semnarea unei petiții online accesând primainvestitie.ro, potrivit unui comunicat al BVB.

Această petiție online este parte a celui mai ambițios proiect național demarat de o bursă europeană pentru creșterea gradului de educație financiară și va susține ulterior o inițiativă legislativă, prin care ziua de 15 mai să fie Ziua Națională a Investițiilor.

Ludwik Sobolewski, CEO al BVB: „BVB susține necesitatea unei viziuni naționale asupra unui aspect cu impact major în viața fiecărui cetățean. Nu banii puțini sunt problema României, ci direcția și măsura în care fiecare dintre noi alegem să-i alocăm. România are nevoie de o Zi Națională a Investițiilor care poate să schimbe în bine nu doar mentalitățile, ci și destinele a milioane de români.”

România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește educația financiară: doar 22% din populație are cunostințe financiare minime, conform unui studiu realizat în 2015 de Standard & Poor’s asupra educației financiare globale.

Lucian Anghel, președintele BVB: „Așa cum avem Prima Casă sau Prima Mașină, tot așa avem nevoie și de Prima Investiție. Avem nevoie de o Zi a Investițiilor. Dacă ne am fi diversificat modul în care ne păstram banii agonisiți cu trudă și am fi investit spre exemplu 100 de euro în principalele acțiuni listate la BVB la începutul anului 2012 acum am fi avut 200 de euro, adică ne-am fi dublat investiția în 5 ani. În fiecare an din ultimii cinci randamentul total al indicelui principal al pieței de acțiuni a fost pe plus, în timp ce în echivalent euro creșterea totală a fost de 97% până la finele anului 2016, aproape o dublare, în același interval.

Sub umbrela Zilei Naționale a Investițiilor, BVB va organiza în perioada 14-15 mai o serie de evenimente publice menite să încurajeze investițiile românilor și să contribuie la creșterea nivelului de educație financiară.

Printre evenimentele care urmează să fie organizate se numără „Banii Tăi Expo”, eveniment ajuns anul acest la a treia ediție care va fi organizat după un nou format de târg financiar, în cadrul unui centru comercial. Târgul va include seminarii de educație financiară și ateliere dedicate copiilor și adolescenților. Târgul va fi completat de seminarii Fluent în Finanțe în București, Cluj și Iași, lansări de carte și expoziții.

BVB lansează un apel public de înscriere a proiectelor inovatoare în domeniul educației financiare realizate în special de fundații, asociații sau persoane fizice. Odată acceptate, inițiativele vor fi incluse în programul dedicat Zilei Naționale a Investițiilor și vor primi sprijinul BVB și al partenerilor pentru creșterea gradului de educație financiară.

Ludwik Sobolewski: „Îi invităm să ne fie alături pe toți cei care doresc să susțină această inițiativă fie că sunt reprezentanți ai mediului politic, instituții publice, autorități, companii, persoane fizice, ONG-uri, voluntari, universități și pe toți cei care consideră că pot face din Ziua Națională a Investițiilor un proiect asumat național, cu implicații pozitive majore pentru societate.”

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti