« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Întrevederile Preşedintelui României cu Secretarul General Adjunct al Consiliului Europei, Preşedintele APCE şi Preşedintele Comisiei de la Veneţia
07.04.2017 | Cristina GRIGORAȘ

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 6 aprilie 2017, Klaus Iohannis, Preşedintele României, a avut întrevederi cu Gabriella Battaini-Dragoni – Secretarul General Adjunct al Consiliului Europei, cu Pedro Agramunt – Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), precum şi cu Gianni Buquicchio – Preşedintele Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneţia), potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Întâlnirile au avut loc în marja participării înalţilor oficiali ai organizaţiei de la Strasbourg la Conferinţa Internaţională cu tema „Interacţiunea între majoritatea politică şi opoziţie într-o democraţie”.

Evenimentul se desfășoară sub patronajul Preşedintelui României şi al Secretarului General al Consiliului Europei, fiind organizat, în perioada 6-7 aprilie, la Palatul Cotroceni, de Administraţia Prezidenţială şi de Comisia de la Veneţia, cu sprijinul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

În cadrul întrevederilor, Preşedintele Klaus Iohannis şi interlocutorii săi au apreciat în mod deosebit relațiile excelente dintre România și Consiliul Europei, punctând valoarea adăugată pe care o aduce, în cadrul acestui parteneriat, organizarea Conferinței la Bucureşti.

Președintele României și-a manifestat încrederea că lucrările Conferinței vor aduce rezultate și beneficii concrete pentru mediul democratic european. Acestea reprezintă o contribuție importantă a țării noastre la dezbaterile pe această temă, respectiv la efortul Comisiei de la Veneţia, care este în curs de elaborare a unui raport pe această temă, la solicitarea Secretarului General al Consiliului Europei.

Totodată, Klaus Iohannis a evidenţiat participarea de excepţie a înalţilor oficiali ai organizaţiei la conferinţă, expresie a importanţei deosebite a subiectului relaţiei majoritate-opoziţie pentru o democraţie solidă, dar şi a aprecierii faţă de rolul României în cadrul organizaţiei.

A fost subliniată opinia comună, împărtăşită de înalţii participanţi la discuţii, privind valoarea adăugată pe care eventuala adoptare, la nivelul Consiliului Europei, de linii directoare, concluzii sau principii privind interacțiunea majoritate-opoziţie o va avea pentru întărirea democraţiei la nivel european.

Au mai fost discutate aspecte de fond privind evoluţiile la nivel constituţional în statele europene şi modalităţile de evitare a blocajelor în funcţionarea sistemului democratic, precum şi situaţia luptei împotriva corupţiei în statele membre ale Consiliului Europei.

În discuţia cu Gabriela Battaini-Dragoni, Secretar General Adjunct al Consiliului Europei, a avut loc şi un schimb de opinii privind situația minorităților naționale, Klaus Iohannis evidenţiind relevanţa modelului intercultural românesc privind relaţiile interetnice.

De asemenea, au fost abordate alte dosare de interes de pe agenda Comitetului Miniştrilor al Consiliului Europei.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.