Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Ministrul Sănătății a participat la al IV-lea Forum Ministerial al Reţelei de Sănătate Sud-Est Europeană


7 aprilie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Dreptul sanatatii, Flux informații

Miercuri, 5 aprilie 2017, Ministerul Sănătății a informat că, în perioada 2-4 aprilie 2017, prof. dr. Florian Bodog, ministrul Sănătății, a participat la cel de-al patrulea Forum Ministerial al Reţelei de Sănătate Sud-Est Europeană în domeniul sănătății: „Sănătate, Bunăstare şi Prosperitate în Sud-Estul Europei în cadrul obiectivelor de dezvoltare durabilă Agenda 2030” care s-a desfășurat la Chișinău.

Forumul a reunit reprezentanți la nivel înalt ai guvernelor statelor din Sud–Estul Europei și din alte zone și este piatra de temelie a cooperării regionale pentru sănătatea publică și bunăstare în statele din Sud-Estul Europei, scopul principal al Forumului fiind acela de a introduce acțiuni comune regionale și naționale în regiunea de sud – est a Europei pentru implementarea și realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă Agenda 2030.

În cadrul evenimentului, Florian Bodog, a prezidat Sesiunea a 2-a a Forumului miniștrilor Sănătății din Europa de Sud–Est.

Cu același prilej, prof. dr. Florian Bodog a avut o întâlnire bilaterală cu Ruxanda Glăvan, ministrul Sănătății din Republica Moldova, cu care a discutat posibilitatea colaborării în domeniul formării profesionale, în domeniul ortopediei-protezare de genunchi și șold, în domeniul oncologiei și tratamentul hepatitei C și cu  Zsuzsanna Jakab, director regional al Biroului OMS pentru Europa, în urma căreia s-a convenit organizarea unui eveniment OMS, la nivel înalt, în România, sub patronajul Guvernului, la sfârșitul acestei luni.

De asemenea, ministrul român al Sănătății a avut o întrevedere cu dr. Mira Jovanovski Dasic, nominalizată ca director al Secretariatului Rețelei de Sănătate din Europa de Sud-Est (SEEHN), în cadrul careia a fost abordat subiectul vaccinurilor și s-au stabilit linii de colaborare în viitor.

În acelasi context, Florian Bodog a semnat „Angajamentul de la Chișinău”, un document finalizat în urma procesului formal de consultare multiguvernamentală, ce a avut loc în perioada iulie-decembrie 2016.

Totodată, Ministerul Sănătății a fost premiat pentru întreaga activitate din cadrul SEEHN.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică