Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare
 1 comentariu

Plagiat
07.04.2017 | Daniel UDRESCU

Secţiuni: Opinii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Daniel Silviu UDRESCU

Daniel Udrescu

Am găsit jurnalul fetiţei mele, Anca, de 8 ani. A vrut să petreacă o seară în oraş cu Irina. E prea haios ca să păstrez numai pentru mine. O lume de adevăruri şi observaţii prin ochii unui copil.  Sunt vinovat de plagiat, am furat un moment din viaţa Ancăi.  Dar nu mă pot abţine.

05.04.2017

Fără WiFi, condamnată să se plictisească învăţând contabilitate şi fără telefon, tabletă şi calculator. Doar cu foi pe care scriu. O zi la facultate e foarte plictisitor.

Stau în spatele unei fete cu păr frumos şi sunt geloasă pe ea. Are părul ca aurul. E plictisitor să stai la facultate, mai ales când eşti copil. Acolo fac glume bune în ghilimele.

Ies în două minute. Ne dă pauză. Sper. Trebuie să stau trei ore aici astăzi. S-a terminat pauza; din păcate. În sfârşit mai este o oră. Profesorul nu ne-a lăsat multă pauză, din păcate.

Nu sunt băieţi deloc, deci nu are cine să ne enerveze. Ce să mai zic? Ce să mai zic? Ahh, contabilitatea e plictisitoare.  Și cel mai rău lucru este că am învăţat un pic de contabilitate.

Glumele sunt plictisitoare, foarte plictisitoare. Fratele meu face ce îi place, antrenament de baschet, tatăl meu doarme, adică face ce îi place. Mama e ghinionistă, ea învaţă la facultatea asta, eu plâng de plictiseală. Eu şi mama mea suntem plictisite şi băieţii fac ce vor. Cel mai bun lucru de aici e că au o chestie care îţi dă de băut şi de mâncare şi unul care îţi dă ciocolată caldă sau cafea.

S-a făcut seară, e ora 19:50, adică ora şapte. Aia e ora mea de TV. Ce rău e. Iarăşi cineva a făcut o glumă în ghilimele.  Mama mea e norocoasă, se uită pe Facebook. Cât a mai rămas? Nu mai pot!!! Lăsaţi-mă cu contabilitatea. Şi nu te poţi uita pe geam pentru că sunt acoperite cu foi albe şi verzi. Sunt foarte puţini oameni. Profesorul este din ce în ce mai plictisitor. Îmi doresc să am telefonul încărcat. Se pare că mama mea nu se plictiseşte, dar după feţele celorlalţi, ei sunt plictisiţi. Am fost un miracol pentru ei. Toţi s-au bucurat când m-au văzut.

Am uitat să vă spun că proful a şters de o mie de ori tabla. M-am plictisit şi mai tare. Să fiu sinceră, îmi place mai mult în clasa a II-a B.  Proful e serios şi nu face glume bune. O femeie, cred că e mama unui coleg ,pentru că are pixul pe care l-a primit clasa mea. E foarte suspect.  Proful se bâlbâie mult. Şi mama mea tot se uită la ce scriu şi zice că e amuzant. Cred. Nu ştiu. Iarăşi a făcut o glumă în ghilimele. Am văzut că mama şi-a făcut prietene bune cu care face glume.

UAUU!!! Am desenat pe multe foi. O fată este foarte frumoasă şi blândă şi drăguţă.

Iarăşi a şters tabla. Vai! Vorbesc despre reţetar. Şi acum zici că predă doar pentru mama. Şi iar, şi iar, şi iar, şi iar, şi iar. Unele fete sunt drăguţe şi frumoase.

În oră colegii vorbesc tare. Îmi vine să mă aşez pe masă şi să dorm. Oare cât e ceasul? Proful a făcut o problemă şi clasa a zis rezultatul. Mama iar vorbeşte doar cu proful. Fetele se uită prin jur şi eu încerc să-i fur telefonul mamei.  Să văd cât e ceasul. Proful a pus o întrebare şi eu mor de plictiseală. Ahh, e ora 20:20. Adică ora opt şi douăzeci de minute. Am uitat să spun că am reuşit să iau telefonul. Îmi e somn. Sunt plictisită şi de-aia scriu, şi ca să creadă lumea că scriu despre contabilitate. Proful, în loc să arate pe tabla electronică cu un băţ, arată cu un laser. Ei vorbeau despre Paşte un pic. Ce păcat, mi se termină pagina şi cred că nu îmi mai dă cineva foaie. Eii, mi-a mai dat o foaie pe care scriu acum. Şi cineva m-a complimentat. Mama e mândră de mine că am scris atâta. Ieeei, mai sunt douăzeci de minute. Mă doare spatele. Şi mă doare şi mâna de la atâta scris. Şi sper să termin o dată pagina.

Sunt curioasă să îi văd faţa unei fete frumoase. Uhh, acum mama se ceartă cu proful. Acum s-au împăcat. Aproape i-am văzut faţa fetei. Proful explică, şi explică, şi explică, şi explică, şi explică şi predă chestii plictisitoare. Iar a şters tabla, e a nu ştiu câta oară. Mi-e sete şi foame. Şi sunt plictisită, foarte, foarte, foarte, extra, extra, mega, mega, mega hiper plictisită. Acum le dă temă, sper că s-a terminat ora. A ba nu, mai e un pic din oră, din păcate. Sunt extra, extra, extra, extra, extra, extra, extra plictisită din nou.

Am ieşit în sfârşit, sunt în maşină. Mă duc să îl iau de la baschet pe fratele meu. Scriu mai urât că sunt în maşină.  Am ajuns la liceu. Se pare că mai are un pic. Câteodată e enervant. Mami a parcat maşina în şcoală. Ce frumos e afară noaptea la liceu. E o parte sinistră a liceului, foarte sinistră, abia aştept să vă spun ce e sala aia când vine fratele. Mă duc să văd singură sala sinistră! Scria cu roşu Director. A a a a! Era vechea bibliotecă. Acolo se spune că a murit vechiul director.

Am ajuns la a treia casă, care e un apartament de lux. Acum parcăm în garaj. Fratelui meu şi mie ne e foame. Şi foarte sete. Acum coborâm din maşină. În lift. Fratele meu a zburat din lift. Porecla lui să fie fluturaş, dar e o poreclă bună, nu? Aş vrea să mai scriu în ghilimele, dar am treabă să râd de frate, adică de Iusti.

Daniel Udrescu

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti