Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept constituţional
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti

Tudorel Toader: Este nevoie de loialitate față de valorile constituționale


7 aprilie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Vineri, 7 aprilie 2017, în cadrul conferinței internaționale „Interacţiunea între majoritatea politică şi opoziţie într-o democraţie”, Tudorel Toader, ministrul justiției, a declarat, potrivit ziare.com: „Opoziția contribuie prin critică, declanșând controlul de constituționalitate. Contribuie la extragerea acelui venin de constituționale. (…) Am deplina încredere în aceste instrumente pe care le are Opoziția, pe care știu bine ca le-a folosit și în mod eficient, dar și Opoziția, și Puterea, și autoritățile, și cetățenii trebuie să dea dovadă de ceea ce se numește loialitate față de valorile constituționale. (…) Dincolo de arhitectura statului de drept din Constituție este necesară această comună obligație, nevoie de loialitate față de valorile constituționale. (…) Numai astfel opoziția își poate îndeplini rolul acela, de gardian al Constituției, (…) pentru menținerea majorității în limitele constituționale .”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică