Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Antoniu Obancia: S-a trecut cu ușurință de la o ordonanță de urgență la un proiect de lege


12 aprilie 2017 | Andreea LUPU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Av. dr. Antoniu Obancia, Partner ZAMFIRESCU RACOȚI & PARTNERS, s-a referit, în cadrul dezbaterii Impactul OUG nr. 13/2017 de modificare a Codurilor Penale, organizată de Societatea de Științe Juridice, la grațiere.

Antoniu Obancia: „Un lucru pe care voiam să-l remarc despre grațiere: s-a trecut cu ușurință de la o ordonanță de urgență la un proiect de lege, dar s-a menținut unul dintre alineatele finale ale proiectului de lege – Dispozițiile prezentei legi se aplică numai faptelor comise anterior datei de 18 ianuarie 2017. Deci data aceasta de 18 ianuarie a rămas un reper și este bine să rămână și la adoptarea legii, pentru că, încă din doctrina chiar antebelică, chiar ulterior Dongoroz, s-a spus foarte clar că nu este acceptabil ca oamenii să mizeze, să știe că se va grația și să-și continue acțiunea infracțională.

Andreea Lupu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică