Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Florin Streteanu: O restrângere a domeniului de incidență a unui text trebuie valorificată în forma unei legi de dezincriminare
09.04.2017 | Andreea LUPU


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Prof. univ. dr. Florin Streteanu, Decanul Facultății de Drept, UNIVERSITATEA BABEȘ BOLYAI (CLUJ), s-a referit, în cadrul dezbaterii Impactul OUG nr. 13/2017 de modificare a Codurilor Penale, organizată de Societatea de Științe Juridice, la domeniul de incidență a unui text.

Florin Streteanu: „Mie mi se pare că o restrângere a domeniului de incidență a unui text, dacă e vorba de o hotărâre definitivă, trebuie valorificată în forma unei legi de dezincriminare așa cum pe un text, în cazul unui proces, dacă această decizie a Curții (Decizia 405 – n.n.) a intervenit atunci când cauza se afla încă pe rol, cu certitudine, instanța trebuie să constate că fapta nu mai intră sub incidența textului, adică, altfel spus, că fapta nu mai este prevăzută de legea penală. Or, nu putem să spunem că fapta nu mai e prevăzută de legea penală dacă se întâmplă în cursul procesului, dar este prevăzută de legea penală dacă în cauză a apucat să se pronunțe o hotărâre definitivă.

Andreea Lupu

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate