Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Florin Streteanu: O restrângere a domeniului de incidență a unui text trebuie valorificată în forma unei legi de dezincriminare
09.04.2017 | Andreea LUPU

Secţiuni: Content, Drept penal, Selected, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Prof. univ. dr. Florin Streteanu, Decanul Facultății de Drept, UNIVERSITATEA BABEȘ BOLYAI (CLUJ), s-a referit, în cadrul dezbaterii Impactul OUG nr. 13/2017 de modificare a Codurilor Penale, organizată de Societatea de Științe Juridice, la domeniul de incidență a unui text.

Florin Streteanu: „Mie mi se pare că o restrângere a domeniului de incidență a unui text, dacă e vorba de o hotărâre definitivă, trebuie valorificată în forma unei legi de dezincriminare așa cum pe un text, în cazul unui proces, dacă această decizie a Curții (Decizia 405 – n.n.) a intervenit atunci când cauza se afla încă pe rol, cu certitudine, instanța trebuie să constate că fapta nu mai intră sub incidența textului, adică, altfel spus, că fapta nu mai este prevăzută de legea penală. Or, nu putem să spunem că fapta nu mai e prevăzută de legea penală dacă se întâmplă în cursul procesului, dar este prevăzută de legea penală dacă în cauză a apucat să se pronunțe o hotărâre definitivă.

Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti