Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Augustin Zăbrăuțanu: „Îndeplinire în mod defectuos” trebuie să îndeplinească noua condiție…


11 aprilie 2017 | Andreea LUPU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Av. Augustin Zăbrăuțanu, POPESCU LAW GROUP, s-a referit, în cadrul dezbaterii Impactul OUG nr. 13/2017 de modificare a Codurilor Penale, organizată de Societatea de Științe Juridice, la semnificația sintagmei „îndeplinește în mod defectuos”.

Augustin Zăbrăuțanu: „Curtea stabilește faptul că sunt constituționale dispozițiile articolului 246, alineatul 1 și articolul 297 alineatul 1 din noul Cod penal în măsura în care prin sintagma «îndeplinește în mod defectuos» din cuprinsul acestora se înțelege «îndeplinește prin încălcarea legii». Nu vreau să dezvolt foarte mult chestiunea asta, doar vreau să punctez un singur lucru. Din punctul meu de vedere, după ce acele 45 de zile au trecut, pentru că, din păcate au trecut de mult timp, asta e, singura chestiune care trebuie să se întâmple în realitate și de bună-credință presupun că se întâmplă, întotdeauna când se face aplicarea acestor dispoziții legale, se ia în considerare faptul că această îndeplinire în mod defectuos trebuie să îndeplinească noua condiție: «sunt îndeplinite prin încălcarea legii», respectiv normele încălcate prin acest abuz în serviciu sunt prevăzute într-un act normativ care are, să spunem, greutatea unei legi. Lege, ordonanță de urgență, în principiu cam aici asociem, deci nu regulamente, nu hotărâri, asta este interpretarea mea. În mod evident, alta cred că ar fost discuția dacă Curtea ar fi declarat neconstituțional un articol sau o parte a acestui articol de lege.

Andreea Lupu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică