Secţiuni » Arii de practică » Business » Afaceri transfrontaliere
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti

MAE. Recomandări pentru cetățenii români care intenționează să călătorească în Canada, începând cu data de 1 mai 2017
10.04.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Content
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 7 aprilie 2017, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că, începând cu data de 1 mai 2017, cetățenii români care au deținut, în ultimii 10 ani, o viză de rezidență temporară în Canada și cei care dețin, în prezent, o viză valabilă care permite intrarea în SUA (non-immigrant visa) au posibilitatea de a intra în /tranzita Canada, pe calea aerului, în baza unei Autorizații de Călătorie Electronice (Electronic Travel Authorization – eTA), fără a mai avea nevoie de viză.

MAE a meționat că în baza eTA, cetățenii români care se află într-un din cele două situații mai sus menționate pot intra, fără vize, pe teritoriul Canadei, pentru o perioadă de maxim 6 luni, doar dacă scopul șederii este unul din următoarele: turism sau vizită (vizitarea rudelor/prietenilor sau prospectarea oportunităților de derulare a afacerilor).

MAE recomandă cetățenilor să aibă în vedere următoarele atenționări:
– nu aveți nevoie de eTA dacă ați obținut, deja, o viză de intrare în Canada și aceasta este încă valabilă!;
– pentru obținerea eTA accesați linkul disponibil AICI;
– obțineți eTA, în timp util, înainte de a vă deplasa spre aeroport!;
– completați, online, cu atenție toate rubricile și introduceți datele personale exact așa cum sunt menționate în pașaport;
– taxa pentru obținerea eTA este de 7 dolari canadieni și trebuie plătită în momentul completării aplicației online. Asigurați-vă că aveți un card valabil de tipul: VISA, MASTERCARD, AMERICAN EXPRES sau card de debit de tipul Visa Debit, JCB, Interac;
– nu depășiți perioada de ședere legală de 6 luni, altfel riscați să primiți un ordin de îndepărtare de pe teritoriul Canadei și să întâmpinați dificultăți în obținerea unei noi eTA dacă doriți să reveniți pe teritoriul Canadei;
– respectați legislația canadiană și nu modificați scopul declarat al călătoriei, în caz contrar eTA poate fi suspendată!
– cetățenii canadieni NU pot aplica pentru obținerea unei eTA (valabil în cazul persoanelor cu dublă cetățenie);
– în situația în care vă deplasați în Canada însoțiți de mai mulți copii minori este necesar să completați câte un formular pentru obținerea eTA pentru fiecare dintre aceștia.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti