Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Obiectul contestației la executare


10 aprilie 2017 | Cosmina SIMA

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night
Cosmina Sima

Cosmina Sima

Înalta Curte de Casație și Justiție a statuat faptul că, în cazul contestației la titlu, nu poate fi pusă în discuție decât lămurirea înțelesului sau întinderii obligației cuprinse în titlul executoriu, iar nu aspecte care sunt de natură să repună în discuţie o hotărâre irevocabilă. În speță, recurenta contestă acordarea penalităţilor de întârziere calculate până la achitarea efectivă a debitului, pe motiv că acestea nu au fost solicitate de reclamantă, aducând în discuţie aspecte de fond ce nu pot fi valorificate în raport de dispoziţiile exprese ale art. 399 alin. (1) vechiul Cod de procedură civilă (art. 712 noul Cod de procedură civilă). (Decizia nr. 1745 din 24 iunie 2015 pronunţată în recurs de Secţia de a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect contestație la executare)

Cosmina Sima

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică