Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

CSM. Punct de vedere ref. proiectul Legii salarizării unitare
10.04.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 6 aprilie 2017, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii şi-a exprimat punctul de vedere cu privire la proiectul legii salarizării.

:: Ordinea de zi soluționată (pct. 22)

*

Membrii CSM au declarat că nu ştiu ce conţine proiectul Legii salarizării unitare, iar Mariana Ghena, președintele CSM, a arătat că membrii Consiliului le-au cerut, în scris, Ministerului Justiției și Ministerului Muncii să fie invitați a consultările privind respectivul proiect de lege, potrivit agerpres.ro

Mariana Ghena, președintele CSM: „Toți membrii Consiliului, iar eu trebuie să reamintesc aici că încă de acum o lună de zile am inițiat (…) solicitări la Ministerul Justiției prin care am cerut să ne sprijine în demersul de a fi consultați în situația în care s-ar pune în discuție o astfel de lege. Demersul nostru a fost repetat, de asemenea, în formă scrisă. De foarte curând am inițiat un demers (…) la Ministerul Muncii, solicitând, de asemenea, dacă există un astfel de proiect și el e privește ca și reglementare, ca și categorie la care se referă, să ne invite la dezbateri, la consultări, să ne exprimăm puncte de vedere.”

Gabriela Baltag, membru CSM: „Cel puțin în momentul de față nu știu și nu cunosc să fie invitat Consiliul pe discuții pe actualul proiect de lege al salarizării, deși aflăm cu toții din spațiul public că s-ar fi întâmplat acest lucru cu toată lumea. Nu știm și în egală măsură nu putem să facem aprecieri nici negative, nici pozitive pentru că nu cunoaștem conținutul acestui proiect de lege al salarizării. Am primit pe surse și noi diferite variante, dar neavând certitudinea că este varianta oficială nu putem să purtăm discuții, să formulăm reproșuri și nici să venim cu comentarii suplimentare.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti