TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

SUCIU POPA a asistat Enel în finalizarea achiziției participației de 13,6% în E-Distribuţie Muntenia S.A. și Enel Energie Muntenia S.A.
10.04.2017 | JURIDICE.ro


SUCIU POPA a asistat Enel Investment Holding B.V. în finalizarea achiziţiei participaţiei de 13,6% în E-Distribuţie Muntenia S.A. şi Enel Energie Muntenia S.A., procentul deţinut de Enel în cele două companii ajungând astfel la 78%.

Dobândirea pachetului suplimentar de acţiuni de 13,6% de la SAPE S.A., pentru un preţ total de 400 de milioane de euro, a avut loc ca urmare a exercitarii clauzei de put option, în noiembrie 2012. În exercitarea acestei clauze, SAPE a solicitat un preţ de aproximativ 520 de milioane euro, care a fost contestat de Enel. În lipsaacorduluiînaceastăprivinţă, SAPE a iniţiat procedurile arbitrale în faţa Curţii de Arbitraj de la Paris, solicitând preţul menţionat si dobânzi de 60 milioane de euro. Prin decizia din bebruarie 2017, Tribunalul Arbitral a stabilit un preţ de aproximativ 400 de milioane de euro pentru pachetul de acţiuni care facea obiectul clauzei de put option, respingând totodată cererea de acordare a dobânzilor.

Bogdan Ghera

Miruna Suciu

Mihai Cărăgui

 

 

 

 

 

Pe parcursul acestei tranzacţii, Enel a fost asistat de echipa Suciu Popa coordonată de Miruna Suciu şi Luminița Popa (Managing Partners), din care au mai facut parte avocaţii Dan Ciobanu (Partner), Roxana Fercală, Bogdan Ghera şi Mihai Cărăgui. În acest proiect au participat aceiaşi avocati-cheie iniţial implicaţi în procesul de privatizare început în 2005 şi în separarea funcţională a activităţilor (conducând la dobândirea participaţiei majoritare de 64,4% a Enel în E-Distribuţie Muntenia S.A. şi Enel Energie Muntenia S.A.), precum şi în procedurile arbitrale în faţa ICC Paris.

Roxana Fercală

Dan Ciobanu

Luminița Popa

Înfiinţată în februarie 2016, SUCIU POPA este recunoscută ca leading firm iî Legal 500 EMEA, IFLR 1000, Chambers & Partners, iar cinci dintre avocaţii săi sunt incluşi pe primele poziţii ale clasamentelor sau recomandaţi ca specialişti în Fuziuni & Achiziţii, Energie & Resurse Naturale, Litigii, Pieţe de Capital, Finanţari de Proiect, Achiziţii Publice şi Infrastructură.

În ceea ce priveşte mandatele din ultimul an, SUCIU POPA a gestionat cu succes numeroase fuziuni și achiziţii, inclusiv asistarea SABMiller în vânzarea operaţiunilor din România, parte a unei tranzacţii de 7,3 miliarde de euro, vânzarea PetrofacRomânia către Expert Petroleum şi renunţarea la un contract cu o durata de 15 ani încheiat cu OMV Petrom sau asistenţa acordată Rompaper, un producător român și furnizor de produse din hârtie de uz casnic, în ceea ce privește vânzarea pachetului majoritar de acțiuni la Vrancart, o companie românească listată la Bursa de Valori București.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate