Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Remus Borza: La 1000 EURO nu vor veni niște buni profesioniști sau niște oameni de moralitate să lucreze
11.04.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul muncii
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 10 aprilie 2017, Remus Borza, deputat ALDE, și-a exprimat nemulțumirea în ceea ce privește salariul încasat în această calitate, potrivit ziare.com. Declaraţia a fost făcută în Parlament.

Remus Bogza: „În orice sistem de drept, în orice națiune care se pretinde a fi civilizată, în ierarhizare, mă refer la sistemul public, unde avem în jur de 1,2 milioane de salariați din cei 4,8 milioane de salariați, la vârful piramidei se găsește salarizarea demnitarilor. Demnitarii sunt cei care angajează România în relațiile cu alte state, cei care administrează PIB-ul României, cei care angajează cheltuieli. Dacă vi se pare în regulă ca un ministru să fie mai prost retribuit decât un șef de serviciu sau un parlamentar decât șefa de la administrativ sau de la financiar-contabilitate, atunci înseamnă că greșesc eu. […]

Trebuie să înțelegeți că un demnitar nu poate să trăiască dintr-o mie de euro. Când am folosit expresia nimeni, evident nu m-am raportat la tot poporul român. La o mie de euro nu vor veni niște buni profesioniști sau niște oameni de moralitate să lucreze. Trebuie să acceptam, dacă vrem să avem pretenția că trăim într-o democrație, într-un stat de drept și într-o economie de piață, să ne onorăm cum se cuvine corpul demnitarilor.

Trebuie să acceptaţi că, la nivelul acesta redus de salarizare, vor intra în sistemul public, în corpul demnitarilor, doar mediocrii sau hoţii. Un om de calitate, de valoare, care-şi asumă decizia, care-şi asumă decizia statului – corpul demnitarilor sunt cei care gestionează marile reforme – dacă doriţi să avem un sistem de sănătate corect în care să nu se moară cu zile, dacă doriţi să avem mai mult de 4-5 sute de kilometri de autostradă, dacă doriţi să avem un sistem de educaţie eficient, dacă doriti sa avem o administraţie corectă, trebuie să acceptăm ca acei mai puţin de o mie de demnitari să fie corect retribuiţi.

Dacă nu înţelegem să ne onorăm demnitarii, nici alţii în afară nu ne vor onora pe noi, ca popor.

Avem o leafă mizeră, nu ne asigură traiul de zi cu zi. Nimeni nu poate trăi cu 1000 de euro!”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti