Dreptul securităţii sociale

ASF. Punct de vedere ref. naţionalizarea Pilonului II de pensii. UPDATE: Precizările președintelui ASF


19 aprilie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Luni, 17 aprilie 2017, Mișu Negrițoiu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară, a făcut o serie de precizări cu privire la naționalizarea Pilonului II de pensii, potrivit unui comunicat al ASF.

Astfel:
– fondurile de Pensii din România nu pot fi naționalizate;
– aducerea în discuţia publică a „naţionalizării fondurilor de pensii” este înşelătoare;
– schimbarea administrării private a Pilonului II nu aduce niciun avantaj;
– administratorii privaţi ai fondurilor de Pensii pot fi în conflict de interese;
– ASF a susţinut şi susţine cadrul juridic actual.

***

Miercuri, 12 aprilie 2017, Autoritatea de Supraveghere Financiară a dat publicității  punctul său de vedere asupra actualei abordări a sistemului de pensii private, potrivit unui comunicat al ASF.

Astfel, ASF a luat act de declaraţiile din ultima vreme care au făcut referire la o aşa zisă naţionalizare a fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II), pe care însă nu le împărtăşeşte.

În contextul în care sistemul pensiilor private obligatorii este unul solid, aflat în creştere şi care are capacitatea de a genera beneficii pentru participanţii la sistem, ASF nu vede nicio justificare posibilă pentru o eventuală decizie care priveşte naţionalizarea Pilonului II de pensii.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii