Dreptul securităţii sociale

ASF. Punct de vedere ref. naţionalizarea Pilonului II de pensii. UPDATE: Precizările președintelui ASF
19.04.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul securitatii sociale
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 17 aprilie 2017, Mișu Negrițoiu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară, a făcut o serie de precizări cu privire la naționalizarea Pilonului II de pensii, potrivit unui comunicat al ASF.

Astfel:
– fondurile de Pensii din România nu pot fi naționalizate;
– aducerea în discuţia publică a „naţionalizării fondurilor de pensii” este înşelătoare;
– schimbarea administrării private a Pilonului II nu aduce niciun avantaj;
– administratorii privaţi ai fondurilor de Pensii pot fi în conflict de interese;
– ASF a susţinut şi susţine cadrul juridic actual.

***

Miercuri, 12 aprilie 2017, Autoritatea de Supraveghere Financiară a dat publicității  punctul său de vedere asupra actualei abordări a sistemului de pensii private, potrivit unui comunicat al ASF.

Astfel, ASF a luat act de declaraţiile din ultima vreme care au făcut referire la o aşa zisă naţionalizare a fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II), pe care însă nu le împărtăşeşte.

În contextul în care sistemul pensiilor private obligatorii este unul solid, aflat în creştere şi care are capacitatea de a genera beneficii pentru participanţii la sistem, ASF nu vede nicio justificare posibilă pentru o eventuală decizie care priveşte naţionalizarea Pilonului II de pensii.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti