Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Elena Marcu: Fișa postului a căpătat un caracter convențional
15.04.2017 | Andreea LUPU

Secţiuni: Content, Dreptul muncii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Av. Elena Marcu, Senior Associate SCHOENHERR & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Fișa postului, organizată de Societatea de Științe Juridice, la elemente ale fișei postului care nu ar trebui să fie supuse negocierii individuale cu fiecare salariat.

Elena Marcu„Pentru a nu lipsi complet de efecte juridice texte din Codul muncii, cum ar fi cele referitoare la atributele, drepturile angajatorului de a da dispoziții obligatorii salariaților sub rezerva legalității acestora, de a stabili criteriile de evaluare, inclusiv de a-și organiza activitatea sub forma regulamentului intern și de a stabili criteriile general aplicabile la nivelul angajatorului, obiectivele de performanță aplicabile la nivelul întregii unități, aș tinde să cred că, deși fișa postului fără doar și poate, odată cu modificarea Codului muncii în 2011, a căpătat un caracter convențional, totuși, în anumite situații, atunci când chiar dacă se modifică elemente, cum ar fi linia de raportare ierarhică, deci care nu țin de o modificare intrinsecă a fișei individuale a postului respectiv, ci mai mult de organizarea internă care trebuie să rămână un atribut al angajatorului și care să nu trebuiască să fie supus negocierii individuale cu fiecare salariat în parte, pentru că atunci ar însemna să lipsim de orice efect juridic anumite dispoziții din Codul muncii, or cu siguranță intenția legiuitorului nu a putut să fie aceasta.”

Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti









Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti