TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Cătălin Micu: Foarte mulți angajatori își pun o întrebare…
17.04.2017 | Andreea LUPU


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Av. Cătălin Micu, Managing Associate ZAMFIRESCU RACOȚI & PARTNERS, s-a referit, în cadrul dezbaterii Fișa postului, organizată de Societatea de Științe Juridice, la o eventuală evaluare a modului de interacționare a angajatului.

Cătălin Micu„Unii angajatori, de influență vestică, în principal, țin foarte mult la modul în care interacționează angajatul cu departamentul în care își desfășoară activitatea și cu ceilalți angajați în general. Și sunt stabilite în fișele de post niște elemente ce țin de modul în care interacționează, să interacționeze în x mod, să aibă o conduită de x natură față de subordonații ierarhic, față de cei cu care își desfășoară activitatea pe orizontală și față de superiori. Sunt situații în care angajatul este evaluat foarte bine pe latura privind desfășurarea activității, în sensul în care și-a îndeplinit obiectivele de performanță strict legate de modul în care își desfășoară sarcinile de serviciu, în schimb, pică testul sau merge pe niște calificative slabe pe partea de interacțiune. Și, în acest context, foarte mulți angajatori își pun o întrebare, logică de altfel: este sau nu este acesta un caz care ar putea să meargă în fața unei comisii de evaluare profesională?”

Andreea Lupu

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate