Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Convinge judecătorul (Învinge judecătorul? un fel de recenzie a cărţii lui Adrian Toni Neacşu) – în loc de încheiere 1 – (XXIII)
18.04.2017 | Gheorghe MOROȘANU

JURIDICE - In Law We Trust
Gheorghe Moroșanu

Gheorghe Moroșanu

Am găsit în această carte de căpătâi a comportamentului în justiţie o notiţă a mea, pe marginea unui episod despre prestaţia unui avocat „mare”, adică foarte renumit şi mediatizat, astfel:

Nu ştiu cum a putut căpăta renume de „mare avocat” cineva care are tupeul să impună judecătorului cât timp să-i dea pentru a vorbi, şi chiar să vorbească ore întregi. Din cartea lui Neacşu rezultă că asemenea atitudini se întorc împotriva, nu numai a avocatului, asta n-ar fi nimic, dar împotriva clientului, ceea ce este, dacă nu o crimă, oricum o lovitură urâtă.

Cum poate fi apreciat ca „bun”, „mare”, „de succes” un avocat care îşi pune în cap judecătorul, când ar trebui să ştie clar că orice INM-ist cu o lună vechime îl poate pune la punct şi umili?

În plus, calitatea de profesor de drept poate fi un dezavantaj. Căci, dacă el are tendinţa de a da mereu lecţii, judecătorul, tânăr sau matur, nu e dispus să le primească în şedinţa lui. Totul, în dauna clientului şi întru asigurarea insuccesului în dosar.

Judecător pensionar Gheorghe Moroșanu


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.