ArticoleESSENTIALSRNSJStudiiOpiniiInterviuriInterviuri VIDEOPovestim cărţi
 
 
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

Convinge judecătorul (Învinge judecătorul? un fel de recenzie a cărţii lui Adrian Toni Neacşu) – în loc de încheiere 1 – (XXIII)
18.04.2017 | Gheorghe MOROȘANU


Gheorghe Moroșanu

Gheorghe Moroșanu

Am găsit în această carte de căpătâi a comportamentului în justiţie o notiţă a mea, pe marginea unui episod despre prestaţia unui avocat „mare”, adică foarte renumit şi mediatizat, astfel:

Nu ştiu cum a putut căpăta renume de „mare avocat” cineva care are tupeul să impună judecătorului cât timp să-i dea pentru a vorbi, şi chiar să vorbească ore întregi. Din cartea lui Neacşu rezultă că asemenea atitudini se întorc împotriva, nu numai a avocatului, asta n-ar fi nimic, dar împotriva clientului, ceea ce este, dacă nu o crimă, oricum o lovitură urâtă.

Cum poate fi apreciat ca „bun”, „mare”, „de succes” un avocat care îşi pune în cap judecătorul, când ar trebui să ştie clar că orice INM-ist cu o lună vechime îl poate pune la punct şi umili?

În plus, calitatea de profesor de drept poate fi un dezavantaj. Căci, dacă el are tendinţa de a da mereu lecţii, judecătorul, tânăr sau matur, nu e dispus să le primească în şedinţa lui. Totul, în dauna clientului şi întru asigurarea insuccesului în dosar.

Judecător pensionar Gheorghe Moroșanu

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate