BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Trafic de influență, cumpărare de influență, fals intelectual, uz de fals. Condamnare definitivă
19.04.2017 | Georgiana-Camelia LUCIU


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019
Georgiana-Camelia Luciu

Georgiana-Camelia Luciu

ICCJ. Trafic de influență, cumpărare de influență, fals intelectual, uz de fals. Condamnare definitivă.

Prin decizia penală nr. 99 din 28 martie 2017, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul T. R. D., judecător, la data faptelor președinte al Tribunalului Iași, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Condamnă pe inculpatul L. I., primar al comunei Gorban, județul Iași (în perioada 2004-2012), administrator de fapt al S.C. PESCĂRUȘ 2005 S.R.L., la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influențăinstigare la fals intelectual și uz de fals în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul O. E., la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Condamnă pe inculpatul P. C., la o pedeapsă de 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul D. F., consilier juridic în cadrul Agenției Domeniilor Statului – Reprezentanța Teritorială Iași, la data faptei, la o pedeapsă de 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual.

Condamnă pe inculpata S.C. PESCĂRUȘ 2005 S.R.L., la pedeapsa principală a amenzii în cuantum 200.000 lei pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influențăinstigare la fals intelectual și uz de fals în formă continuată.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași la data de 05 decembrie 2014 (comunicat 1742/VIII/3 din 08 decembrie 2014).

Text neoficial, destinat mass-media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate