Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 
Print Friendly, PDF & Email

Prima conferință JURIDICE MOLDOVA JMD. Drept civil, drept penal, drept fiscal.
Chișinău, 12 mai 2017
24.04.2017 | Vlad BERCU

În data de 12 mai 2017, în incinta bl. II al Universității de Stat din Moldova (Chișinău), aud. 119, va avea loc prima conferință marca JURIDICE MOLDOVA – JMD, susținută de inițiatorii proiectului JURIDICE.ro. Conferința este destinată stabilirii unor similitudini si diferențe între reglementările legislative ale Republicii Moldova și România, fiind invitați studenți de pe ambele maluri ale Prutului și experți profesioniști care vor modera discuțiile în cadrul panelurilor. Conferința va fi împărțită în trei paneluri cu trei tematici diferite:

1. Drept civil – Contractele nenumite
Speaker din partea echipei RM: Dan Nicoară, avocat stagiar în cadrul BAA Gladei & Partners, membru al echipei JMD.
Speaker din partea ehipei RO: Magdalena Sărsan, intern SSJ
EXPERT: Lector univ. Vladimir Palamarciuc, avocat în cadrul Țurcan Cazac Law Firm

2. Drept penal – Secretul corespondenței
Speaker din partea echipei RM: Cristian Rubanovici, student anul III, membru al echipei JMD
Speaker din partea ehipei RO: Valeria Bălănel, intern SSJ
EXPERT: Conf. univ. dr. Stanislav Copețchi, avocat

3. Drept fiscal – Particularitățile executării silite a obligațiilor fiscale
Speaker din partea echipei RM: Vlad Bercu, student anul III, Project Manager JURIDICE Moldova
Speaker din partea ehipei RO: av. Simona Stoicuț, masterand Drept fiscal – Facultatea de Drept, Universitatea din București
EXPERT: Conf. univ. dr. Vlad Vlaicu, avocat

În cadrul acestor paneluri urmează ca cele două echipe (una cu studenți din Republica Moldova, alta cu cei din România), reprezentate de câte un speaker, să abordeze din punct de vedere a legislației autohtone subiectul pus în discuție (aspecte teoretico-practice) pe parcursul a 15 minute, după care EXPERTUL profesionist, va face concluziile de rigoare și își va expune propria viziune. La finalul fiecărui panel se vă desfășura și o sesiune de întrebări răspunsuri, pe durata a 15 minute.

Ora desfășurării: 10:00-14:30, conferința fiind deschisă cu un cuvânt de salut din partea decanului Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova, conf. univ. dr. Sergiu Băieșu, coordonatorul JURIDICE.ro, av. dr. Andrei Săvescu. Conferința o sa fie moderată de studentul anul III, coordonator al proiectului JMD, Cristian Onica.

După finalizarea panelurilor, Vlad Bercu, Project Manager JMD, va face o prezentare a activității JMD, scopul proiectului, oportunitățile pe care acesta le oferă și planurile pentru viitorul apropiat.

Conferința se va încheia cu luări de cuvânt finale, pentru concluzii, ale domnului decan Sergiu Băieșu și domnului profesor Andrei Săvescu.

NB: Nu ratați ocazia de a participa la această conferință inedită, organizată în premieră sub o asemenea structură!

Vlad Bercu


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.