Secţiuni » Selected
Selected
Comunicate profesionişti

Eugenia Marin: Ideal pentru instanță este ca…
29.04.2017 | Laura-Cristina DUMITRU

Secţiuni: C. administrativ, Content, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Jud. dr. Eugenia Marin, judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție – secția de contencios administrativ și fiscal, s-a referit, în cadrul dezbaterii Este asigurarea unei practici judiciare unitare necesitate și remediu în asigurarea unei justiții în slujba justițiabilului, organiză de Societatea de Ştiinţe Juridice, la existența practicii neunitare și posibilitatea îndreptării acesteia.

Eugenia Marin: „Ideal pentru instanță este ca ea însăși să nu fie izvor de practică neunitară. Trebuie să recunoaștem că deși secția de contencios consideră că a făcut tot ce a putut să evite prcatica neunitară, totuși condamnarea împotriva României este tocmai plecând de la practica contradictorie, e adevărat că este foarte veche și tocmai plecând de la cauza Beian secția de contencios a ținut morțiș să dea acele soluții de unificare a prcaticii tocmai pentru a dovedi unei eventuale plângeri la CEDO că există un mecanism în jurisdicția națională prin care să se armonizeze soluțiile contradictorii, dar totuși, pentru că nu știu dacă mai avem așa de mult timp, nu trebuie să privim această instituție a hotărârii prealabile ca o instituție perfectă, e adevărat că ea are numai 3 ani de aplicare, dar noi lovindu-ne în fiecare săptămână când avem asemenea dosare de soluționat, am constatat că are multe hibe instituția, nu știu ce șanse avem ca legiuitorul să ne audă și să o perfecționeze, dar vreau să vă spun că trebuie totuși găsite soluții practice la câteva dintre problemele pe care noi le-am depistat și la care n-am găsit încă o soluție.”

Laura-Cristina Dumitru

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti