Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

Eugenia Marin: Ideal pentru instanță este ca…


29 aprilie 2017 | Laura-Cristina DUMITRU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Jud. dr. Eugenia Marin, judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție – secția de contencios administrativ și fiscal, s-a referit, în cadrul dezbaterii Este asigurarea unei practici judiciare unitare necesitate și remediu în asigurarea unei justiții în slujba justițiabilului, organiză de Societatea de Ştiinţe Juridice, la existența practicii neunitare și posibilitatea îndreptării acesteia.

Eugenia Marin: „Ideal pentru instanță este ca ea însăși să nu fie izvor de practică neunitară. Trebuie să recunoaștem că deși secția de contencios consideră că a făcut tot ce a putut să evite prcatica neunitară, totuși condamnarea împotriva României este tocmai plecând de la practica contradictorie, e adevărat că este foarte veche și tocmai plecând de la cauza Beian secția de contencios a ținut morțiș să dea acele soluții de unificare a prcaticii tocmai pentru a dovedi unei eventuale plângeri la CEDO că există un mecanism în jurisdicția națională prin care să se armonizeze soluțiile contradictorii, dar totuși, pentru că nu știu dacă mai avem așa de mult timp, nu trebuie să privim această instituție a hotărârii prealabile ca o instituție perfectă, e adevărat că ea are numai 3 ani de aplicare, dar noi lovindu-ne în fiecare săptămână când avem asemenea dosare de soluționat, am constatat că are multe hibe instituția, nu știu ce șanse avem ca legiuitorul să ne audă și să o perfecționeze, dar vreau să vă spun că trebuie totuși găsite soluții practice la câteva dintre problemele pe care noi le-am depistat și la care n-am găsit încă o soluție.”

Laura-Cristina Dumitru

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii