Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Eugenia Marin: Ideal pentru instanță este ca…
29.04.2017 | Laura-Cristina DUMITRU


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Jud. dr. Eugenia Marin, judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție – secția de contencios administrativ și fiscal, s-a referit, în cadrul dezbaterii Este asigurarea unei practici judiciare unitare necesitate și remediu în asigurarea unei justiții în slujba justițiabilului, organiză de Societatea de Ştiinţe Juridice, la existența practicii neunitare și posibilitatea îndreptării acesteia.

Eugenia Marin: „Ideal pentru instanță este ca ea însăși să nu fie izvor de practică neunitară. Trebuie să recunoaștem că deși secția de contencios consideră că a făcut tot ce a putut să evite prcatica neunitară, totuși condamnarea împotriva României este tocmai plecând de la practica contradictorie, e adevărat că este foarte veche și tocmai plecând de la cauza Beian secția de contencios a ținut morțiș să dea acele soluții de unificare a prcaticii tocmai pentru a dovedi unei eventuale plângeri la CEDO că există un mecanism în jurisdicția națională prin care să se armonizeze soluțiile contradictorii, dar totuși, pentru că nu știu dacă mai avem așa de mult timp, nu trebuie să privim această instituție a hotărârii prealabile ca o instituție perfectă, e adevărat că ea are numai 3 ani de aplicare, dar noi lovindu-ne în fiecare săptămână când avem asemenea dosare de soluționat, am constatat că are multe hibe instituția, nu știu ce șanse avem ca legiuitorul să ne audă și să o perfecționeze, dar vreau să vă spun că trebuie totuși găsite soluții practice la câteva dintre problemele pe care noi le-am depistat și la care n-am găsit încă o soluție.”

Laura-Cristina Dumitru

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate