Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Viorel Ștefan: Se va modifica CAS şi CASS pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente
23.04.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul muncii, Fiscalitate
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 21 aprilie 2017, Viorel Ștefan, ministrul Finanțelor Publice, a declarat că, începând cu 1 ianuarie 2018, contribuțiile sociale vor fi reduse la 35%, de la 39,25% și vor fi datorate exclusiv de angajat, potrivit capital.ro: „Modificăm sarcina fiscală a obligaţiilor privind contribuţiile sociale datorate de angajat şi angajator, în sensul preluării în totalitate de către angajat.

De asemenea, se va modifica modul de stabilire a CAS şi CASS în cazul persoanelor fizice care desfăşoară activităţi independente. Respectiv CAS-ul se va plăti fie la bugetul asigurărilor sociale de stat, fie la fondurile de pensii private, baza de calcul fiind cel puţin egală salariului minim pe economie. CASS-ul se va plăti la nivelul salariului minim pe economie, indiferent de numărul de activităţi desfăşurate.

Astfel, măsura ar urma să aducă o majorare a sumelor minime datorate la stat cu 25% și eliminarea  plafoanelor maximale de plată.

Alte modificări importante vizează faptul că angajatorul nu va mai datora nimic la stat pentru angajat, însă va reține la sursa și va vira obligațiile angajatului către buget, precum și eliminarea a patru contribuții, inclusiv cea de șomaj, începând cu aceeași dată.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti