Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Viorel Ștefan: Se va modifica CAS şi CASS pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente


23 aprilie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Vineri, 21 aprilie 2017, Viorel Ștefan, ministrul Finanțelor Publice, a declarat că, începând cu 1 ianuarie 2018, contribuțiile sociale vor fi reduse la 35%, de la 39,25% și vor fi datorate exclusiv de angajat, potrivit capital.ro: „Modificăm sarcina fiscală a obligaţiilor privind contribuţiile sociale datorate de angajat şi angajator, în sensul preluării în totalitate de către angajat.

De asemenea, se va modifica modul de stabilire a CAS şi CASS în cazul persoanelor fizice care desfăşoară activităţi independente. Respectiv CAS-ul se va plăti fie la bugetul asigurărilor sociale de stat, fie la fondurile de pensii private, baza de calcul fiind cel puţin egală salariului minim pe economie. CASS-ul se va plăti la nivelul salariului minim pe economie, indiferent de numărul de activităţi desfăşurate.

Astfel, măsura ar urma să aducă o majorare a sumelor minime datorate la stat cu 25% și eliminarea  plafoanelor maximale de plată.

Alte modificări importante vizează faptul că angajatorul nu va mai datora nimic la stat pentru angajat, însă va reține la sursa și va vira obligațiile angajatului către buget, precum și eliminarea a patru contribuții, inclusiv cea de șomaj, începând cu aceeași dată.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică