« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE

Ziua limbii engleze
23.04.2021 | Adelina DOBRE

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Adelina Dobre

Adelina Dobre

2021: Ziua limbii engleze este marcată, anual, la data de 23 aprilie.

Tema 2021: Să ne concentrăm pe Africa

Engleza este una dintre cele mai răspândite limbi din lume. Pentru sărbătorirea Zilei Limbii Engleze din 2021, să aflăm mai multe despre prezența sa în Africa și interacțiunea sa cu limbile și artele africane.

Există aproximativ două duzini de țări africane în care engleza este vorbită ca limbă oficială sau folosită pe scară largă în educație, administrație, drept, afaceri, mass-media și literatură, primele cinci (după numărul de locuitori) adunând aproape 500 de milioane de oameni.

Pe continentul african, pe lângă faptul că este o limbă de lucru a Comisiei Economice a ONU pentru Africa, engleza este și una dintre limbile oficiale ale Uniunii Africane și ale multor organizații subregionale din Africa.

Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2020: Ziua limbii engleze este marcată, anual, la data de 23 aprilie.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

23 aprilie 2019: Ziua limbii engleze este marcată, anual, la data de 23 aprilie. 

Scopul zilelor lingvistice ale ONU este să celebreze multilingvismul și diversitatea culturală, precum și să promoveze utilizarea egală a tuturor celor șase limbi oficiale în întreaga organizație.

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, I Law You, studentă la Facultatea de Drept a Universității din București

***

23 aprilie 2018: Ziua limbii engleze este marcată, anual, la data de 23 aprilie. 

Ziua limbii engleze își propune să distreze și să informeze oamenii despre istoria, cultura și realizările asociate limbii. Ziua cuprinde adesea evenimente de citire de carte, chestionare în limba engleză, schimburi de poezie și literatură și alte activități care promovează limba engleză.

William Shakespeare, „Romeo și Julieta”: „Ce-i într-un nume? Ceea ce noi numim un trandafir cu orice alt nume ar miroase atât de dulce.”

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

23 aprilie 2017: Ziua limbii engleze (English Language Day) este marcată, anual de către Națiunile Unite, la 23 aprilie, fiind rezultatul unei inițiative, din 2010, a Departamentul de Informare Publică, prin care s-au stabilit date cu valoare simbolică sau istorică pentru a celebra fiecare dintre cele șase limbi oficiale ale ONU.

Scopul zilelor lingvistice ale ONU este de a sărbători multilingvismul și diversitatea culturală, precum și promovarea utilizării egală a tuturor celor șase limbi oficiale în întreaga organizație.

Engleza, împreună cu franceza, reprezintă una dintre cele două limbi de lucru ale Secretariatului Națiunilor Unite. Pentru că este atât de larg vorbită, limba engleză este adesea menționată ca un „world language”, sau „lingua franca”a epocii moderne.

Prin celebrarea zilelor limbilor ONU, arabă, chineză, engleză, franceză, rusă și spaniolă, se urmărește o informare despre acestea cu scopul de a crește gradul de conștientizare și respectul pentru istoria, cultura și realizările fiecărei din cele șase limbi de lucru ale comunităților membre ONU.

Ziua limbi engleze a fost aleasă și pentru a aduce un omagiu scriitorului William Shakespeare, poet, dramaturg și actor, adesea numit poetul național al Angliei și considerat cel mai mare scriitor al literaturii de limbă engleză din toate timpurile. Activitatea sa de dramaturg s-a desfășurat de-a lungul a 22 de ani, totalizând 37 de piese, 154 de sonete, două poeme narative și multe poezii.

Web-site-ul oficial al campaniei este: un.org/englishlanguageday.

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraș
Facultatea de Drept, Universitatea din București

Cuvinte cheie: , , , , ,
Secţiuni: Articole, INTERNAȚIONAL, Legal Days, VIDEO, _CONTENT | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD