Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Ziua mondială de luptă împotriva malariei
25.04.2019 | Cristian JURA, Daniela NICULCEA


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice
Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

25 aprilie 2019Ziua mondială de luptă împotriva malariei este marcată, anual, la data de 25 aprilie.

Anul acesta OMS se alătură Parteneriatului RMB pentru a pune capăt malariei, Comisiei Uniunii Africane și altor organizații partenere în promovarea campaniei „Zero malaria starts with me”, o campanie la nivel local care urmărește menținerea malariei pe agenda politică, resurse și împuterniciți comunitățile să-și asume responsabilitatea pentru prevenirea și îngrijirea malariei.

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, I Law You, studentă la Facultatea de Drept a Universității din București

***

25 aprilie 2018Ziua mondială de luptă împotriva malariei este marcată, anual, la data de 25 aprilie.

Principiile de bază care stau la baza Zilei mondiale de combatere a malariei sunt: diagnosticarea precoce și tratamentul prompt, eficient; utilizarea rațională a tratamentului împotriva malariei; utilizarea terapiei combinate în prevenirea sau întârzierea dezvoltării rezistenței.

În acest an, OMS se alătură organizațiilor partenere în promovarea temei Ziua Mondială a Malariei, pregătită pentru a bate malaria: „Gata să batem Malaria.” Această temă subliniază energia și angajamentul colectiv al comunității globale a malariei în unirea în jurul scopului comun al unei lumi fără malarie.

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

25 aprilie 2017: Ziua mondială de luptă împotriva malariei (World Malaria Day) este marcată, anual, la 25 aprilie, fiind adoptată de Organizația Mondială a Sănătății la cea de a 60-a sesiune a sa, din mai 2007, pentru a atrage atenția populației asupra pericolului pe care îl reprezintă această maladie.

Malaria (sau Paludismul) este o boală extrem de veche, dar în același timp, actuală. Se pare ca ea s-a manifestat prima dată la om, acum 50.000 de ani. Există patru specii de paraziți care transmit malaria la om. Paludismul se manifestă la început prin febră, care apare la câteva săptămâni după contractarea bolii, apoi evoluează apoi în cicluri, cu alternanță de febră, însoțită de tremurături și transpirații reci.

Malaria a rămas infecția parazitară cea mai răspândită în lume. Astăzi, marea majoritate a cazurilor de malarie se înregistrează în Africa Subsahariană, dar boala afectează și Asia, America Latină, Orientul Apropiat și Europa.

În Africa Subsahariană, unde boala are un nucleu puternic, o tot mai mare parte a populației doarme sub plase tratate cu insecticide. În 2015, aproximativ 53% din populația cu risc a dormit în locuri tratate, comparativ cu 30% în 2010. În 20 de țări africane, tratamentul preventiv pentru femeile gravide a crescut de cinci ori între 2010 și 2015.

În 2015, la nivel global, au existat 212 milioane de noi cazuri de malarie și 429.000 de decese. Un copil moare de malarie la fiecare două minute.

Malaria este o boală care poate fi prevenită și chiar vindecată. Potrivit Raportului OMS privind malaria la nivel mondial, din 2016, noile cazuri de malarie au scăzut cu 21% între 2010 și 2015. Ratele mortalității malariei au scăzut cu 29% în aceeași perioadă de 5 ani.

Cu toate acestea, un nou raport al OMS, publicat înainte de Ziua mondială de luptă împotriva malariei, care oferă un scurt rezumat al instrumentelor recomandate de OMS în arsenalul de prevenire a malariei, arată că se impune accelerarea ritmului progresului în prevenție și că încă există lacune rămase în acoperire.

Astfel, pentru a atinge obiectivele prevăzute în Strategia Tehnică Globală pentru malarie, ce prevede o reducere cu 40% a cazurilor de îmbolnăvire cu malarie și a deceselor până în 2020, OMS solicită țărilor afectate de malarie și partenerilor lor de dezvoltare să intensifice investițiile în prevenirea malariei. În paralel, organizația solicită o finanțare mai mare pentru dezvoltarea, evaluarea și implementarea de noi instrumente.

Tema din acest an este: „Să punem capăt malariei pentru a ne fi bine!”.

Web-site-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraș
Facultatea de Drept, Universitatea din București

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate