Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Camera Deputaților a adoptat noi modificări privind Codul Penal
26.04.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 25 aprilie 2017, Camera Deputaților a adoptat un proiect care modifică articolele 301 și 308 din Codul Penal, înlocuind sintagma „conflictul de interese” cu „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane” și eliminând trimiterea la articolul 301 din cuprinsul articolului 308, potrivit ziare.com.

Astfel, în forma modificată, alineatul 1 al art. 301, redenumit „Folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane„, prevede că: „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru sine, pentru soțul sau, pentru o ruda ori un afin până la gradul II inclusiv, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică pe o perioada de 3 ani.

Totodată, art. 308 Cod penal, în noua formă, prevede că: „Dispozițiile art. 289 – 292, art. 295, art. 297 – 300 și art. 304 privitoare la funcționarii publici se aplică în mod corespunzător și faptelor săvârșite de către sau în legătură cu persoanele care exercită, permanent ori temporar, cu sau fără o remunerație, o însărcinare de orice natură în serviciul unei persoane fizice prevazute la art. 175 alin. (2) ori în cadrul oricărei persoane juridice.

Proiectul de lege a fost votat cu 187 de voturi „pentru”, 71 „împotrivă” și 6 abțineri și, întrucât Camera Deputaților este for decizional, va fi înaintat spre promulgare către Klaus Iohannis, Președintele României.

Secţiuni: Content, Drept penal | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO