Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Ziua mondială a proprietății intelectuale
26.04.2019 | Cristian JURA, Alina GAJA

Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019: Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale este marcată, anual, la data de 26 aprilie.

Temă pentru 2019: „Mai rapid, mai puternic, mai sus! Cucerește aurul: Proprietatea Intelectuală și sportul.”

Campania din anul acesta explorează modul în care inovația, creativitatea și drepturile de proprietate intelectuală încurajează și susțin dezvoltarea sportului și bucuria acestuia în întreaga lume.

Relațiile de afaceri bazate pe drepturile de proprietate intelectuală contribuie la asigurarea valorii economice a sportului. Aceasta, la rândul său, stimulează creșterea industriei, permițând organizațiilor sportive să finanțeze evenimentele pe care le savurăm și oferă mijloacele de promovare a dezvoltării sportive la nivel local.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale este marcată, anual, la data de 26 aprilie.

La 26 aprilie sărbătorim Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale pentru a afla despre rolul pe care îl joacă drepturile de proprietate intelectuală (brevete, mărci comerciale, desene industriale, drepturi de autor) în încurajarea inovației și a creativității.

Campania Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale din acest an celebrează strălucirea, ingeniozitatea, curiozitatea și curajul femeilor care conduc schimbarea în lumea noastră și ne modelează viitorul comun.

În fiecare zi femeile vin cu invenții în schimbare de joc și creații care îmbunătățesc viața, care transformă viețile și promovează înțelegerea umană de la astrofizică la nanotehnologie și de la medicină la inteligență artificială și robotică. Și în sfera creativă, fie în filme, animație, muzică, modă, design, sculptură, dans, literatură, artă și multe altele, femeile își reînnoiesc cultura, testează limitele artei și expresiei creative, atrăgându-ne în noi lumi de experiență și înțelegere.

Contribuțiile importante și inspirate ale nenumăratelor femei din întreaga lume sunt alimentarea schimbării în lumea noastră. Atitudinea lor „poate face” este o sursă de inspirație pentru toți. Și realizările lor remarcabile sunt o moștenire neprețuită pentru fetele tinere astăzi, cu aspirațiile de a deveni inventatori și creatori de mâine.

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

2017: Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale (World Intellectual Property Day) este marcată, anual, la data de 26 aprilie.

Temă pentru 2017: „Inovarea – Îmbunătățirea vieții”.

Astfel, potrivit WIPO, în acest an, „va fi analizat modul în care inovarea ne face viața mai sănătoasă, mai sigură și mai confortabilă, transformând problemele în progres”. De asemenea, va fi analizat modul în care „sistemul de proprietate intelectuală susține inovația prin atragerea de investiții, recompensarea creatorilor, încurajarea acestora de a-și dezvolta ideile și asigurarea faptului că noile lor cunoștințe sunt disponibile în mod liber, astfel încât inovatorii de mâine să se poată baza pe noua tehnologie actuală”.

În 2000, statele membre ale Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenția de înființare a organizației, ca zi dedicată recunoașterii contribuției pe care inventatorii și artiștii o au la dezvoltarea societăților de pe glob.

Proprietatea intelectuală se referă la recunoașterea paternității unei anumite invenții, creații sau idei și la drepturile legale rezultate în urma activității intelectuale respective. Drepturile de proprietate intelectuală se împart în două mari categorii: drepturile de autor, care protejează creațiile literare, artistice și științifice, și drepturile de proprietate industrială, care includ brevetele, patentele.

În România, asigurarea protecției proprietății intelectuale se realizează, în principal, prin două instituții de specialitate: Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) și Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA).

Website-ul oficial aici.

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraș
Facultatea de Drept, Universitatea din București


Aflaţi mai mult despre , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.