Secţiuni » Arii de practică » Protective » Mediu
Mediu
CărţiProfesionişti

PMB. Măsuri pentru reducerea poluării în Capitală


26 aprilie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Marți, 25 aprilie 2017, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a participat cea de-a treia conferință Green Report – Circular 3, eveniment care a avut la bază conceptul de economie circulară și implementarea lui la nivelul Capitalei și al României, potrivit unui comunicat al Primăriei Generale.

Conferința a adus laolaltă reprezentanți ai administrației publice locale și centrale, reprezentanți ai industriilor de reciclare, colectare și salubritate și generatorii de deșeuri, Gabriela Firea declarând că, printre preocupările actualei administrații, se află reducerea poluării în Capitală: „Un factor semnificativ poluant in Capitala este reprezentat de autobuzele RATB care sunt foarte vechi, ultima achizitie fiind facuta acum 10 ani. Suntem in faza finala a redactarii caietului de sarcini pentru achizitia a 400 de autobuze noi, 100 de tramvaie si 100 de troleibuze,  proiectul de hotarare a fost votat deja in CGMB si am bugetat suma necesara acestei achizitii extrem de importante. Trebuie mentionat ca, prin caietul de sarcini, se solicita ca autobuzele sa fie Euro 6, deci net superioare din punctul de vedere al factorului poluant fata de ceea ce exista acum in Bucuresti. In scurt timp aceasta licitatie internationala va fi urcata pe SEAP si absolut orice producator din lume se va putea inscrie.

O alta masura in ceea ce priveste reducerea poluarii in Capitala este achizitia mai multor statii care vor monitoriza calitatea aerului in puncte strategice ale Capitalei si vor produce alerte atunci cand parametrii admisi sunt depasiti, astfel incat sa fie informatii si cetatenii, dar si noi, ca autoritate publica, sa putem lua masuri.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică