« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Marius Vulpe: În ultimii 27 de ani au fost construite doar trei penitenciare noi
26.04.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Marți, 25 aprilie 2017, Marius Vulpe, Directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, a declarat ca, pentru respectarea deciziei-pilot CEDO, este necesara constructia a 8 penitenciare moderne, potrivit ziare.ro: „Din statistici si analize publice, azi sistemul penitenciar ar avea nevoie de 8.000-8.500 de locuri de cazare pentru a nu mai fi presati de aceasta decizie pilot. In 27 de ani au fost construite doar trei penitenciare noi, la Rahova, Arad, Giurgiu, care nu e finalizat nici azi in totalitate.

Va mai dura foarte mult sa mai putem construi macar 8 penitenciare, daca vorbim de cele 8.500 de locuri, macar 8 penitenciare de cate 1.000 de locuri ar trebui construite. (…)

 Sunt doua mari posbilitati propuse de acest memorandum – pe de o parte infiintarea de penitenciare noi, sunt deja doua penitenciare aflate in faza de aprobare de Guvern a doua studii de fezabilitate, studiile care ne indica ca un penitenciar de circa 1.000 de locuri, modern, ar costa 140 de milioane de euro. (…)

 Nu stiu daca penitenciarele private vor fi mai eficiente din punct de vedere financiar, privind gestionarea banului public, pentru ca in esenta asta va fi, statul care astazi nu este capabil sa asigure drepturile detinutilor sa ofere aceasta oportunitate unui partener privat pe aceeasi suma sau pe o suma rezonabila. (…) 

Un penitenciar a stabilit de-a lungul istoriei o suma alocata unui detinut, in cazul Romaniei este in jur de 50 de lei pe zi, (…) si ei au hotarat undeva la 5 lire pe zi de detinut si au facut public acest lucru. Din ce am inteles, ultimele 3 penitenciare care se clasau intr-un astfel de clasament, care depaseau cheltuiala pe cap de detinut intr-un an de zile intrau intr-un proces de privatizare. Spatiul ramanea acelasi, dar se acorda management privat. Ministerul Justitiei selecta echipa de conducere, dupa care i se impuneau criterii manageriale de eficienta financiara.”

 
Secţiuni: Content, Drept penal | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD