Secţiuni » Arii de practică » Business » Construcţii
Construcţii
CărţiProfesionişti

Gabriela Firea: Cu cât digitalizăm modul în care este operată infrastructura, cu atât devine mai tentantă pentru atacuri cibernetice


27 aprilie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Construcții, Cyberlaw, Flux informații

Miercuri, 26 aprilie 2017, Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, a participat la editia a 2-a a Conferintei Internationale „Infrastructuri Critice. Noua Revolutie Industriala”, al cărei obiectiv il constituie elaborarea unui program national privind infrastructura critica conectat la programul european pentru acest domeniu, dar si adoptarea unei legislatii specifice, potrivit unui comunicat al Primăriei Generale a Capitalei: „Municipalitatea este pregatita, și are această datorie, să asigure o gestiune eficientă a obiectivelor definite ca fiind parte a infrastructurii publice. Dar aș insista în mod deosebit asupra importanței realizării unui mecanism de comunicare și avertizare timpurie care să permită un schimb permanent de date cu celelalte instituții ale statului cu atribuții în acest domeniu, date relevante privind riscurile și amenințările identificate în legătură cu infrastructura critică, securitatea informațiilor sensibile și acțiunile operative pe termen scurt, mediu și lung. Tendința europeană, mondială chiar, este ca orașele să devină inteligente – „smart city„”, ceea ce aduce pe lângă nenumărate oportunități și amenințări semnficative. Cu cât digitalizăm modul în care este operată infrastructura, cu atât devine mai tentantă pentru atacuri cibernetice.

Infrastructura critica a fost unul dintre „subiectele arzătoare” cu care m-am confruntat încă de la preluarea mandatului meu de Primar General al Capitalei. În momentul în care s-a pus problema ca, din motive financiare, să se oprească furnizarea energiei termice în Capitală, având de suferit întreaga populație, am studiat legislația, am ridicat în lumina dezbaterii publice problema infrastructurii critice naționale. Din momentul în care am afirmat că nicio companie română sau străină ori mixtă nu va opri intrarea către populație a agentului termic deoarece, la fel ca energia electrică, și cea termică reprezintă infrastructură critică națională, toate acele — să le numesc generic presiuni, tensiuni, amenințări — s-au oprit, pentru că există legislație europeană și națională dedicată protecției infrastructurii critice.

Va asigur ca ce nu este de vanzare nu se vinde niciodata. Interesul cetateanului nu se scoate niciodata la licitatie. In momentul in care legiuitorul european si national a considerat ca exista un numar de servicii publice asupra carora Guvernul sau autoritatea locala trebuie sa-si asume raspunderea legata de cetatean, eu ca Primar General, ii asigur pe romani si pe bucuresteni ca vom realiza aceasta responsabilitate legala, de a livra continuu, permanent si la standarde de calitate europeana acest serviciu public de termoficare.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică