Print Friendly, PDF & Email

Comisia pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI va avea drept de inițiativă legislativă
27.04.2017 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Miercuri, 26 aprilie 2017, Plenul celor două Camere a aprobat modificările aduse Hotărârii nr. 30/1993 privind funcționarea Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, care va avea noi puteri, dintre care menționăm:
– inițierea sau avizarea proiectelor de lege care vizează activitatea SRI;
– verificarea respectării de către Serviciu a drepturilor și libertăților cetățenilor.

Comisia va putea sesiza președintele României, organele de cercetare penală, Consiliul Superior al Magistraturii, Curtea de Conturi, Administrația Națională a Penitenciarelor și ministerele „în situația în care se constată posibile încălcări ale legii de către SRI”.

Modificarea Hotărârii de funcționare vine după ce, pe 27 martie 2017, Comisia a modificat și regulamentul intern de funcționare, multe dintre competențe fiind prevăzute și în Hotărâre.

:: Fișa actului

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate