Comisia pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI va avea drept de inițiativă legislativă


27 aprilie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Miercuri, 26 aprilie 2017, Plenul celor două Camere a aprobat modificările aduse Hotărârii nr. 30/1993 privind funcționarea Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, care va avea noi puteri, dintre care menționăm:
– inițierea sau avizarea proiectelor de lege care vizează activitatea SRI;
– verificarea respectării de către Serviciu a drepturilor și libertăților cetățenilor.

Comisia va putea sesiza președintele României, organele de cercetare penală, Consiliul Superior al Magistraturii, Curtea de Conturi, Administrația Națională a Penitenciarelor și ministerele „în situația în care se constată posibile încălcări ale legii de către SRI”.

Modificarea Hotărârii de funcționare vine după ce, pe 27 martie 2017, Comisia a modificat și regulamentul intern de funcționare, multe dintre competențe fiind prevăzute și în Hotărâre.

:: Fișa actului

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii