Secţiuni » Arii de practică » Business » Fuziuni & Achiziţii
Fuziuni & Achiziţii
Profesionişti

Claudiu Buglea: Care este diferența dintre un SRL și un SA?
03.05.2017 | Laura-Cristina DUMITRU

Secţiuni: Content, Fuziuni și achiziții, Selected, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Conf. univ. dr. Claudiu Buglea, Prodecan al Facultății de Drept, Universitatea din București, s-a referit, în cadrul dezbaterii SRL sau SA, ediţia 129, organizată de Societatea de Științe Juridice, la diferența dintre SRL și SA.

Claudiu Buglea„Care-i diferența, până la urmă, între un SA și un SRL? Răspunderea asociaților. Cum răspunde un SRL, cum răspunde un SA? De asemenea, întrebarea aceasta dacă este o formă de organizare a muncii patronului, asta e în permanență senzația noastră, e o senzație a mea de când am auzit eu prima dată despre un SRL, asta era, dar nu e o societate, totuși, eminamente de persoane, nu este constituită intuitu personae pentru „patronul”, pentru asociatul unic. Dar, totuși, viziunea noastră aceasta este. Acesta este argumentul pentru care, în principal, interzici ca într-un SRL cu asociat unic să fie tot un SRL cu asociat unic, apare ca o multiplă dedublare a individului.”

Laura-Cristina Dumitru

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti