Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Cristian Bălan: Există leziune când una din părți stipulează în favoarea sa o prestație disproporționată


5 mai 2017 | Laura-Cristina DUMITRU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Jud. drd. Cristian Bălan, Judecătoria Buftea, s-a referit, în cadrul dezbaterii Leziunea în contractele de afaceriediția 130, organizată de Societatea de Științe Juridice, la problemele create de starea de nevoie.

Cristian Bălan: „Cele mai importante probleme ar fi în legătură cu starea de nevoie, pe partea cu „profitând de starea de nevoie.” Ce înseamnă starea de nevoie, când a profitat de starea de nevoie? Până la urmă și criza ne-a arătat că în stare de nevoie poate intra și o bancă la un moment dat. Aici poate discuțiile ar putea fi mai interesante. Dacă am înțeles că alin. (2) ar fi o ipoteză distinctă, atunci ar trebui să citim textul de la leziune așa: există leziune atunci când apreciindu-se în funcție de natura și scopul contractului, una dintre părți stipulează în favoarea sa o prestație disproporționată și restul. Practic alin. (2) ar arunca discuțiile de la leziune pe tărâmul echității. Analizând în funcție de natura și scopul contractului, disproporția ar fi excesivă, adică ar fi o inechitate.”

Laura-Cristina Dumitru

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică