Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Cristian Bălan: Există leziune când una din părți stipulează în favoarea sa o prestație disproporționată
05.05.2017 | Laura-Cristina DUMITRU

Secţiuni: Content, Drept civil, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Jud. drd. Cristian Bălan, Judecătoria Buftea, s-a referit, în cadrul dezbaterii Leziunea în contractele de afaceriediția 130, organizată de Societatea de Științe Juridice, la problemele create de starea de nevoie.

Cristian Bălan: „Cele mai importante probleme ar fi în legătură cu starea de nevoie, pe partea cu „profitând de starea de nevoie.” Ce înseamnă starea de nevoie, când a profitat de starea de nevoie? Până la urmă și criza ne-a arătat că în stare de nevoie poate intra și o bancă la un moment dat. Aici poate discuțiile ar putea fi mai interesante. Dacă am înțeles că alin. (2) ar fi o ipoteză distinctă, atunci ar trebui să citim textul de la leziune așa: există leziune atunci când apreciindu-se în funcție de natura și scopul contractului, una dintre părți stipulează în favoarea sa o prestație disproporționată și restul. Practic alin. (2) ar arunca discuțiile de la leziune pe tărâmul echității. Analizând în funcție de natura și scopul contractului, disproporția ar fi excesivă, adică ar fi o inechitate.”

Laura-Cristina Dumitru

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti