« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Elena Iacob: Prin excelență consumatorii sunt o categorie protejată de lege
04.05.2017 | Andreea LUPU

Secţiuni: Content, Drept civil, JURIDICE.ro, Selected | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Av. Elena Iacob, Partner ZAMFIRESCU RACOŢI & PARTNERS, s-a referit, în cadrul dezbaterii Leziunea în contractele de afaceri, ediţia 130, organizată de Societatea de Științe Juridice, la aplicarea leziunii în contractele dintre profesioniști și consumatori.

Elena Iacob„În ceea ce privește contractele dintre profesioniști și consumatori eu aș tinde să consider că sfera de aplicare a leziunii este una mai restrânsă și nu mai extinsă decât cea în raporturile dintre profesioniști. Prin excelență consumatorii sunt o categorie protejată de lege și este un domeniu puternic reglementat și din ce în ce mai reglementat care asigură egalitatea sau aducerea unui echilibru în raporturile dintre profesioniști și consumatori. Există numeroase acte normative care conțin dispoziții speciale privind informarea precontractuală, contractuală, clauzele, conținutul contractelor însă și în anumite domenii este prescris prin lege. În aceste condiții a invoca leziunea pentru simpla constatare a faptului că prețul într-un contract de împrumut este mai mare decât prețul practicat de un alt profesionist pe aceeași piață și ar putea astfel fiind considerat prea mare, mi se pare că ne duce într-o zonă din care nu se iese ușor. Adică nu trebuie să abdicăm de la principiile de drept civil inclusiv principiul forței obligatorii a contractului pornind de la ideea că una dintre părți, consumatorul este cea slabă și profesionistul abuzează.”

Andreea Lupu

 
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD