Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Titus Corlățean s-a adresat Comisarului pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei

28.04.2017 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Joi, 27 aprilie 2017, Titus Corlățean, președintele Delegației române la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, desfășurată în perioada 24-28 aprilie 2017, la Strasbourg, s-a adresat Comisarului pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, potrivit unui comunicat al Senatului.

În intervenția sa, oficialul român a abordat următoarele teme:
– problema necesității garantării respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului în contextul Brexit-ului, menționând în acest sens problemele pe care le întâmpină studenții și muncitorii români din Marea Britanie;
– problema expulzării familiilor de romi dintr-o serie de state europene;
– combaterea ascensiunii rasismului, intoleranței și antisemitismului în Europa, începând cu nivelul discursului politic xenofob și populist din state europene cu democrație consolidată.

Totodată, acesta a solicitat opinia Comisarului pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei cu privire la exercitarea controlului democratic asupra serviciilor naționale de securitate și informații, în special în condițiile în care Comisarul afirmă în raportul său de activitate că acest control este slab sau inexistent în multe state europene.

Comisarul Drepturilor Omului al Consiliului Europei a menționat că dezbaterea în contextul Brexit-ului a fost una toxică, care a generat o serie de discursuri intolerante din partea unora dintre politicienii britanici față de fenomenul migrației sau al muncitorilor străini din Marea Britanie, exprimându-și, totodată, dezavuarea față de comunicarea în spațiul public, în special cu ocazia campaniilor electorale din diferite țări, a unor astfel de mesaje menite să stigmatizeze străinii și alte categorii vulnerabile.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week