« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE

Titus Corlățean ref. amenințarea la adresa valorilor europene
28.04.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 26 aprilie 2017, Titus Corlățean, președintele Delegației române la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, desfășurată la Strasbourg, în perioada 24-28 aprilie 2017, a luat cuvântul în cadrul Dezbaterii de actualitate cu tema „Amenințarea la adresa valorilor europene: combaterea ascensiunii xenofobiei, antisemitismului și islamofobiei în Europa”, potrivit unui comunicat al Senatului publicat joi, 27 aprilie 2017.

Astfel, oficialul român a apreciat importanța combaterii proliferării acestor provocări grave la adresa valorilor europene, care figurează printre prioritățile de prim rang ale Consiliului Europei. Referindu-se la experiența sa legată de calitatea de reprezentant al Comisiei pentru afaceri politice și democrație al APCE la Comisia europeană pentru combaterea rasismului și intoleranței (ECRI), precum și experiența sa națională anterioară, președintele Delegației române la APCE, și-a exprimat profunda preocupare față de tendințele din ce în ce mai puternice din ultimii ani, inclusiv în democrațiile consolidate din Europa, în ceea ce privește atitudinile publice și retorica liderilor politici și partidelor de extremă dreaptă sau a partidelor populiste, inclusiv prin adoptarea unor măsuri de natură instituțională care generează mai multă xenofobie, rasism și intoleranță, un antisemitism revigorat și grave confuzii care determină islamofobie.

Într-un atare context, Europa trebuie să reacționeze în mod ferm și să își reafirme valorile fundamentale: toleranța, înțelegerea, acceptarea mutuală a diferențelor și, mai presus de acestea, solidaritatea.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.